Принц Хари и Мегън Маркъл получиха престижна награда

0
371

Престоят в САЩ на младите Хари и Мегън е изключително ползотворен!

Принц Хари и Мегън Маркъл по време на церемонията Сн: NAACP

По примера на принцеса Даяна Хари и Мегън работят активно в полза на обществото.

Наградата, която получиха, е напълно заслужена.

Принц Хари и Меган Маркъл получиха наградата на президента на NAACP – Националната асоциация за съдействие напредъка на цветнокожите. И за тяхната активна мащабна обществена дейност.

След като напусна Лондон и се установи в Калифорния, двойката създаде фондация „Арчиуел“. Фондацията носи името на техния син Арчи Маунтбатън-Уиндзор.



Фондацията на принц Хари и Меган Маркъл работи активно с Националната асоциация за съдействие на напредъка на цветнокожите. Двете организации създадоха и новата награда за принос в борбата и за утвърждаване на гражданските права.

Такава награда е била присъдена на д-р София Нобъл, професор в Калифорнийския университет на Лос Анджелис. Д-р Нобъл е известна с нейните изследвания как дигиталните технологии влияят върху културата на хората от различни раси и полове.

„Дигиталните граждански права, тяхната защита от нарушаване в интернет са изключително важен подход към един много по-справедлив свят“, каза д-р Нобъл в нейно изявление. И допълни, че активно работят за създаване на по-големи възможности за уязвимите хора.

Други носители на престижната награда „Имидж“ са Мохамед Али, Кондолиза Райс, Джеси Джексън и Колин Пауъл. Звездите Риана и Джей-Зи Картър, ЛеБрон Джеймс.

Церемонията за наградите „Имидж“ се проведе в събота. В шоуто към официалната церемония участваха Мери Джей Блайдж, Морган Фрийман,  Кери Уошингтън, Самюъл Джексън, ЕлЕл Куул Джей и други.

Принц Хари и Мегън Маркъл заявиха, че се чувстват горди от възможността да подкрепят дейността на Националната асоциация за съдействие напредъка на цветнокожите. Както и да бъдат партньор на хуманната организация за новосъздадената годишна награда.

 

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.