Откритите в Джендема изчезнали момчета ще бъдат разследвани

0
252

През последните няколко дни една от най-важните новини беше спасителната операция за откриване на трите момчета, които се изгубиха в района на Джендема

Винаги трябва да сме доволни, когато едно събитие завърши с щастлив край, но този път не е ясно дали щастливият край предстои да остане такъв до края.

Спасителите успяха след дълги часове в продължение на няколко дни да намерят 3-те изчезнали момчета и да ги върнат при техните родители.

Първият проблем, който възникна е чисто финансов. Момчетата нямали сключена планинска застраховка, която да покрие разходите по една такава издирвателна операция. Следователно те и техните семейства трябва да платят на спасителите изхарчените пари за техника, гориво и други режийни.

момчета
Има нещо съмнително в показанията на трите изчезнали момчета

По неофициални данни, сумата може да възлезе на  100 хил. лева.



Вторият проблем е свързан със съмнения, които ръководителят на спасителната акция изпитва относно поведението на трите момчета.

Съмненията са базирани на нелогичните обяснения, които тримата изгубени българи са дали. Цвятко Цветков ще поиска трите момчета да бъдат разследвани.

Гладни, изморени и с рани по ръцете, трите момчета се появили сами в района на ВЕЦ „Тъжа“. Те подали сигнал на спасителите, които ги открили и прибрали.

Веселин Иванов, Виктор Димитров и Христо Иванов са тримата герои – скитници, научихме от bTV.

След като се загубили, те се надявали да открият пещера, в която да се подслонят, докато  преминат градушката, бурята и силния дъжд. Но не могли, затова използвали дърветата за своя подслон.

Виктор обясни пред ТВ репортери, че се подхлъзнал и увиснал на склон при 90 градуса наклон. Благодарение на останалите две момчета, той бил спасен.

Мистериите станаха много, убеден е Цветко Цветков. Той подозира, че трите момчета умишлено са давали погрешни указания къде се намират. Спасителните екипи обиколили няколко пъти районите, които оприличили с показанията на младежите.

 

сподели бутон

loading...