Бг икони вършат чудеса, церят тежки болести (Легендите говорят) –част втора

0
312

Български икони вършат чудеса, лекуват тежки болести

Иконите в България крият чудодейни сили.Иконите в България притежават неземна сила. Те лекуват, както тялото, така и душата.

иконите
Иконата на Света Богородица Осеновица върши чудеса

Такава светиня с подобна сила е тази на Света Богородица Осеновица. Тя се намира в Рилския манастир. В нея са разположени 32 четириъгълни прегради.

В тях се съхраняват мощите на светци. В горната част се намира надпис „Одигитрия”. Това в превод означава „Пътеводителка”.

Света Богородица Осеновица е подарена от сестрата на цар Иван Шишман. Тя е била наречена Мара бяла българска.



Същата е била жена на султан Мурад Първи.

Живеят е в периода от 1319 и е починал през 1389 година. Освен като християнска светиня, иконата придобива и огромно историческо значение.

Освен това е древна и крие в себе си огромна чудодейна сила.

Иконата от Рилският манастир също върши чудеса. Те се предават от уста на уста, от поколение на поколение. Изцелява при много тежки заболявания.

Стига човек да отиде с вяра и да помоли за помощ.

Освен това иконата спасява от пагубни епидемии. Според легендата тя спасила целия край от чумна и холерна епидемия. Навсякъде лика на Божията майка се приема с почит и уважение.

Извършва се водосвет и с нея се обикалят домовете, засегнати от епидемиите. Поръсват се със светена вода и животните в къщите.

С благодатната помощ на иконата на Света Богородица страшния мор изчезнал и изплашеното население се прибрало по къщите си.

Иконата на Божията майка в Роженския манастир също върши чудеса.

Чудотворната икона е с лика на любящата майка на Исус Христос.Според легендата тя се появила с туптящо сърце, разпръскваща бяла, божествена светлина.

Любовта на божествената икона е предназначена за българите.Според посланието християнската любов ще спаси света и тотално ще преобрази човечеството.

Чудесата на иконата се безкрайни. И най-вече дарява и помага на миряните да получат или открият любовта.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.