Премиерът Борисов произнесе реч в ОС на ООН (ВИДЕО)

0
269

В момента се провежда 73-та сесия на ОС на ООН. Премиерът Борисов е един от специалните гости. Той беше удостоен с честта да произнесе реч

Срещата на най-високо ниво на ООН тази година е изключително важна.

ООН
Лидерът на Южна Корея и премиерът Борисов в ООН

Тя се провежда под мотото  „ООН за всички хора: глобално лидерство и споделени отговорности за мирни, равнопоставени и устойчиви общества“.

България е определена като съдомакин на световното събитие. Причината е успешната борба, която страната води  срещу разпространението на наркотици.

В България са проведени едни от най-мащабните акции за откриване на дрога.



Съвместните действия на БГ спецслужби и и американската Агенцията за борба с наркотиците  винаги са давали отлични резултати.

В План 2030 са заложени важни цели за устойчиво развитие, коментира премиерът Борисов.

По време на Българското председателство е приет мандат за преговори на ЕС и сключване на споразумения за партньорство със 79 страни.

Сред тях са държави от Африка, Тихоокеанския басейн и Карибите.

ЕС има намерение да осъществи динамично и модерно партньорство. То е насочено към решаване на глобални проблеми от бедност и неравенство до насърчаване на сигурността, мира и устойчивия растеж.

Всички държави-участници в срещата на ООН за „Глобален призив за действие за справяне с проблема с наркотиците“ заявяват категоричен ангажимент за действия и борба с този проблем.

Всяка страна декларира своята готовност да се включи в прилагане на стратегия, която ограничава в максимална степен разпространението и употребата на наркотици.

В рамките на 73-та сесия на ООН в САЩ премиерът Борисов проведе среща с турския президент Реджеп Ердоган. Двамата  обсъдиха задълбочаване на двустранното сътрудничество и приносът на Турция за овладяването на мигрантския поток по БГ граница.

Премиерът Борисов проведе работни срещи с премиера на Гърция Алексис Ципрас и с турския външен министър Мевлют Чавушоглу.

С Адел Бин Ахмед Ал-Джубейр – министър на външните работи на Саудитска Арабия  обсъдиха напредъка на двустранните  отношения.  Принц Мохамед Бин Салман Бин Абдулазиз Ал-Сауд ще посети България през следващите месеци.

 

Постигането на Целите за устойчиво развитие, заложени в План 2030, е ключът към посрещането на съвременните глобални предизвикателства. Гордеем се, че по време на Българското председателство беше приет мандатът на Европейския съюз за започване на преговори за сключване на ново споразумение за партньорство със 79 държави от Африка, Карибите и Тихоокеанския басейн. Преговорите имат за цел модерно и динамично партньорство с тези страни, като важен инструмент за справяне с глобалните предизвикателства – от борбата с бедността и неравенството до насърчаването на мира, сигурността и устойчивия растеж за всички.

Δημοσιεύτηκε από Boyko Borissov στις Δευτέρα, 24 Σεπτεμβρίου 2018

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.