На кого да вярваш? Столетница навъртя 102, а пие и пуши всеки ден

0
305

Столетница чукна 102 години

Столетница доживя до тази възраст, без да е спазвала здравословен начин на живот. Мейси Странг е живото доказателство, че понякога съветите на лекарите не струват и пукната пара. Дамата е от Глазгоу, Англия и досега пие и пуши.

Тя пуши по двадесет цигари на ден, като не е спирала последните седемдесет и пет години от живота си. Освен това ежедневно се гощава задължително с по няколко чаши червено вино. И това го прави също от дълго време.

Столетницата Мейси Странг пие и пуши всеки ден
Столетницата Мейси Странг пие и пуши всеки ден

Въпросната дама е живото доказателство, че понякога правилата имат изключения и то какви. Че неща, за които са ни говорили в нашето детство не важат в случай като този.

Тогава се прекланяме пред природата, обстоятелствата, гена или онези висши сили, които често си правят майтап с нас и с всичко, на което са ни научили през годините.



Въпросната столетница изобщо не е спряла да упражнява вредните си навици през годините. Освен това тя е работила като журналистка. Мейси Странг е била дългогодишен редактор в „Дейли Експрес”.

Разбира се и тя е имала здравословен навик. А той е бил, когато работела над пишещата машина, да не пуши цигари. Бабата често повтаряла: „Абсурдно е да се твърди, че хората, които пушат имат проблеми със здравето!”.

И столетницата е живото доказателство, че това е така. Интересното е, че нейния съпруг е бил запален спортист и въздържател. Той обаче си отива от този свят едва на 65-годишна възраст. Столетницата казва, че пушенето за него е било повече от проказа.

Вероятно душевното спокойствие е най-важното в живота на човека, което превъзмогва и вредните навици, споделят експерти. „Познавам жени, които не са пробягали и едни километър през живота си и имат най-стройните крака на света.

И мъже, които усилено са тренирали, а на 50 години вече ходят с патерици. Всичко е въпрос на генетика, здрава психика и наследственост. И да се спазва най-важното правило-да не се слушат докторите”, пък споделят онлайн потребителите.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.