Внимание! Това са ранните признаци на инсулт, които не трябва да пренебрегвате

0
560

Бъдете нащрек при появата на всеки един от тях

 

инсулт
Бъдете нащрек при появата на всеки един от тях

Под ударите на коварния инсулт могат да попаднат хора от различни възрастови групи. Казано с други думи – никой не е застрахован.

Обикновено тежкият инсулт се появява в резултат на неправилен начин на живот. Тъй като превенцията е най-добрият лек за каквото и да било, в следващите редове ще ви помогнем да разпознаете ранните признаци на инсулт, за да предотвратите редица тежки поражения.

Ето и ранните признаци на инсулт, които често пъти биват пренебрегвани:

Зрителни проблеми
Замъгленото виждане, двойният образ, както и загубата на зрение в едното или и в двете очи, често пъти са сред оплакванията на хората, оцелели след инсулт. Редица изследвания сочат, че повече от 44% от пациентите с инсулт, са имали тези предупредителни сигнали, преди да го получат.



Виене на свят и главоболие
Често пъти жени под 45-годишна възраст се оплакват от замайване. В случай, че се чувствате замаяни през цялото време, най-добре е да потърсите лекарска помощ.

Трудности при говорене
Несвързаната реч, както и трудностите при водене на разговор, са сред ранните признаци на инсулт. Често това се проявява като объркване във времето и страдащите губят способността си да водят пълноценен разговор.

Обърнете им внимание навреме

Слабост в крайниците
Когато усещате слабост в крайниците и трудно успявате да ги контролирате, е добре да не пренебрегвате този признак. Обикновено парализата се появява в ръката или крака на противоположната страна на засегнатото полукълбо на мозъка. Изпънете ръцете пред себе си и се опитайте да ги задържите в това положение в продължение на десет секунди. Ако едната ви ръка падне, то това е предупреждение за наближаващ инсулт.

Болка в лицето (обикновено от едната му страна)
Болката от едната страна на лицето, както и в крайниците, също е ранен признак на инсулт.

Мигрена и главоболие
Внезапното главоболие също може да е ранен признак на инсулт, особено при жени и млади хора, които вече са имали пристъп на мигрена.

Парализа на лицето
В случай, че нямате контрол върху мускулите на лицето ви, по всяка вероятност попадате в плен на инсулта.

Пълно изчерпване
Често пъти при инсулт представителките на нежния пол изпитват умора, дезориентация, объркване и изтощение.

Хълцане
Колкото и невероятно да ви звучи представителките на нежния пол хълцат, когато има наличие на увреждане на дихателния център на мозъка. То пък на свой ред се проявява като ранен признак на инсулт.

Тахикардия и задух
Тези симптоми се появяват по-често при дамите и в никакъв случай не трябва да се игнорират, пише zajenata.bg.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.