Специален сос прави пилешките крилца да се топят в устата

0
324

Този специален сос прави пилешките крилца наистина неустоими

пилешките крилца
Страхотни стават пилешките крилца в този специален лесен сос

Предлагаме ви рецептата за специален сос, в който да си направите пилешките крилца. Няма да ги познаете направо, топят се в устата.

А и страшно бързо става цялата тази работа, само за около половин час.

Сигурни сме, че ще останете много доволни от вкуса им като спокойно може да си ги поднесете на трапезата и като основно ястие.

Трябват ни кило и половина пилешки крилца, 60 грама мед, две лъжици соев сос, три скилидки чесън, две и половина лъжици корен от джинджифил, 60 грама вода.



Първо трябва да си загреем фурната на температура от 180 градуса. В нея за около двадесетина минутки си запичаме пилешките крилца, които сме подправили на вкус.

През това време си измайсторяваме соса като за целта смесваме хубаво соевия сос, меда, пасирания чесън и настъргания джинджифил.

Заливаме ги с водата и след това ги мятаме на котлона, където ги държим и разбъркваме за около 8-9 минутки, но на слаб огън.

След като извадим пилешките крилца от фурната, ги поливаме обилно със соса.

Важно е да уточним, че след като ги залеем със соса, не ги ядем веднага. Поставяме ги за още десетина минути във фурната, за да се запекат до пълната им готовност.

Сервират се, докато са още горещи и стават нещо невероятно вкусно. Пък са толкова лесни, че и със затворени очи може да ги направите.

Дори дете ще се справи с тях. Идеални са и за основно ястие, и за мезе.

Пожелаваме ви добър апетит и да ви е много вкусно на всички!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.