Д-р Дина Мохаммад за най-новите методи при лечение рак на белия дроб

0
412

Д-р Дина Мохаммад е онколог в клиника „Свети Иван Рилски“ в София. Заедно с водещата на „Пулс“ Гергана Добрева  говорят за лечението на карценом на белия дроб

Д-р Дина Мохаммад говори за лечението на рак на белия дроб

Д-р Дина Мохаммад казва, че ракът на белия дроб може да бъде сбъркан с пневмония, защото протичането на болестите може да бъде аналогично.

Единият от начините за разпознаване наличието на рак на белия дроб е неповлияното лечение на пневмония. Т.е. ако след 3 седмици лечението на пневмония не даде желания резултат, незабавно трябва да се направят изследвания за рак.

Тази информация трябва да бъде ясна на общопрактикуващите лекари, защото пациентите първо се срещат с тях.

До скоро се е смятало, че пациентите развиват рак на белия дроб след 40-годишна възраст. Но вече възрастта пада все повече. В момента в „Свети Иван Рилски“ се лекува пациент на 27 години.



За съжаление откриването на карценом на белия дроб става случайно. Няма практика за редовни прегледи на белите дробове. Освен това заболяването при различните пациенти прогресира с различна степен. При едни може да бъде в рамките само на месец, а при други в продължение на няколко месеца.

Ако на рентгеновата снимка на пациент се забележи сянка на белия дроб, трябва да бъдат назначени допълнителни изследвания.

Новите методи на изследвания са ЯРМ (Ядрено-магнитен резонанс) и компютърна томография.

Според резултатите лекуващият онколог ще прецени по какъв начин да лекува съответния пациент. Трябва да разучи какви съпътстващи заболявания има, защото приложеното лечение може да не им повлияе добре.

Съвременните методи на лечение позволяват терапии, които до сега не са били прилагани. Това са имунотерапия, таргет терапия, химиотерапия. Има пациенти, при които излекуването може да се извърши на база лъчетерапия и хирургическа интервенция.

В „Свети Иван Рилски“ в София могат да бъдат използвани всички най-модерни подходи на лечение. И това е чудесна възможност за оздравяването на пациентите.

Благодарение на новите лечения смъртоносните заболявания в миналото са се превърнали в хронични днес.

Още важни и полезни факти ще научите от видеото долу.

 

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.