Семейство Бетц и неговата мистериозна сфера

1
387

Вече 41 години необяснимият случай със семейство Бетц продължава да изумява изследователите на мистерии и загадки по целия свят

Историята започва на 26 март 1974 година, когато тримата членове на семейство Бетц – Антоан, Джери и техният 21-годишен син Тери, откриват в имота си мистериозна сфера. Тя е с диаметър 20 см, тегло 9,67 кг и полирана повърхност, по която не се забелязват каквито и да било драскотини или шевове, освен една 3-милиметрова триъгълна маркировка.

Две седмици по-късно в дома на семейство Бетц гостува приятелката на Тери – Тереза, на която той решава да посвири на китарата си. Докосвайки струните обаче, загадъчната сфера изненадващо започва да вибрира като камертон, издавайки пулсиращи звуци, които буквално довеждат до паника домашното куче.

семейство
Вече 41 години необяснимият случай със семейство Бетц продължава да изумява изследователите на мистерии и загадки по целия свят

Следващата изненада, която семейство Бетц открива, е, че сферата е способна да се търкаля без външна намеса, което по някакъв необясним начин е свързано с моментните климатични условия навън – при слънчево време се търкаля по-активно, а когато се намира на сенчесто място, се връща незабавно в по-осветената част на помещението. На изкуствени светлинни източници обаче не реагира, а когато семейството я търкаля върху масата, не пада на пода, а се задържа, въртейки се около оста си, даже и в случаите, когато единият край на масата бива повдиган.

В крайна сметка семейство Бетц решава да разкрие пред света необикновената си тайна, известявайки най-напред местния вестник, който изпраща своя фотограф Лон Енгер, написал по-късно статия по случая, превърнала необикновения предмет в истинска сензация.



По-късно към сферата проявяват интерес и военните, които я изследват, установявайки, че тя е способна да издържа на атмосферно налягане от 120 хил. фунта на квадратен инч. Външната ѝ част е от неръждаема стомана с никелов примес, а под нея са открити два кръгли обекта, също заобиколени от непознат материал с изключително висока плътност. Установява се също така, че в сферата се съдържа елемент с атомен номер 140, какъвто не се среща в природата, нито пък е синтезиран до този момент.

През 1977 година семейство Бетц изненадващо изчезва безследно със сферата си, без да бъде видяно повече.

loading...

1 КОМЕНТАР

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.