Проф. Денев: “ЕхинАктив кидс” и “ЕхинАктив” за възрастни са изцяло БГ продукти

0
477

Проф. Денев е началник на Лабораторията по биологично активни вещества в  гр. Пловдив. В нея са разработени двата продукта “ЕхинАктив кидс” и “ЕхинАктив” за възрастни

Проф. Денев е създател на “ЕхинАктив кидс” и “ЕхинАктив” за възрастни Сн: Янтра днес

Българският учен Петко Денев е роден във Велико Търново.

Завършил е търновската Природо-математическа гимназия “Васил Друмев”.

Днес е само на 38 години, а зад гърба си проф. Денев има 16 години опит и научно-изследователска работа.

Става професор на БАН със специалност “Биоорганична химия, химия на природните и физиологично активни вещества”.През 2013 г. президентът Росен Плевнелиев връчва на Петко Денев голямата награда „Питагор“ на МОН за млад учен.

Една година по-късно е избран за ръководител в Пловдив на Лабораторията по биологично активни вещества.

Професионалните изследователски интереси на проф. Денев  винаги са били насочени в една посока. Огромните възможности на българските лечебни билки и създаването на полезни продукти за здравето именно от тях.

Най-голям тласък в неговата професионална кариера дава синът на професора Георги.

Детето често боледувало. Обострените респираторни и други проблеми нямали край.  Особено, когато момченцето ходело на детска градина, състоянието му ставало толкова тежко, че се налагал приемна антибиотици.

Семейството постоянно трябвало да посещава спешните кабинети. Да прави консултации с различни специалисти.

И така през 2017 г. проф. Денев решава да поеме нещата в своите ръце. Започва да търси начин да разработи природно средство, което да бъде полезно и да не дава странични ефекти.

Приемът на антибиотици оказва негативно влияние върху редица органи и системи в човешкия организъм. Затова те трябва да се приемат само в крайна нужда и при стриктно спазване на дозите.

И резултатът не закъснява. Проф. Денев и неговият екип първо разработват “ЕхинАктив кидс”. Препаратът за деца е първия екстракт от билката Пурпурна ехинацея, който е разработен изцяло в България.

Лично синът на проф. Денев го приемал и се чувствал прекрасно.

Имунната система на малкия Георги укрепнала. Той престанал да боледува. Започнал да ходи редовно на детска градина без проблеми.

След него, препаратът е тестван от близки и приятели на проф. Денев. И при тях се наблюдавали отлични резултати.

Проф. Денев започнал да дава “ЕхинАктив кидс” на своя син всяка следваща есен и зима като профилактика. Така съветвал и своите близки, писаха в dnesbg.com.

Отличните резултати от детския препарат вдъхновили проф. Денев да разработи  препарат и за големите хора. Това е “ЕхинАктив” за възрастни.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.