Така се правят уникални картофи по индийски (топ вкусотия)

0
436

Тези картофи по индийски стават невероятно вкусни

картофи по индийски
Уникални стават тези картофи по индийски

Предлагаме ви рецептата за невероятно лесни и вкусни картофи по индийски, от които наистина ще си оближете пръстите. Различни са и много, ама много апетитни.

При това още не от първата хапка, а само от аромата, който се разнася из кухнята. Лесни са и ви ги препоръчваме горещо.

Защото традиционната кухня е хубаво нещо, но не е лошо понякога да разнообразим. И да зарадваме небцето и стомаха с нещо различно и екзотично.

Такава е и днешната ни рецепта, която показва как се правят картофи по индийски. Нас поне ни грабнаха още от първата хапка, ще видим дали и на вас ще ви се усладят.



Трябват ни шест картофа, три домата, 100 грама бадеми и кашу, две люти чушки, 5 лъжици стафиди, една глава лук, две скилидки чесън, 6 лъжици кисело мляко, 250 грама вода, 4 лъжици зехтин, 1 лъжичка кимион, 1 лъжичка куркума и щипка сол.

Първо изпечете картофите във фурната, която е загрята на 180 градуса. Когато омекнат ги извадете, нарежете ги на половинки и им издълбайте вътрешността.

Пасирайте вътрешността на картофите заедно с ядките, лютите чушки и киселото мляко, а получената смес после върнете обратно в лодките от картофи.

Лукът и чесънът нарежете на ситно и ги запържете в зехтина.

Като станат готови, прибавете към тях нарязаните на ситно и обелени домати. Когато сосът се посгъсти малко, поръсете отгоре с подправките, а после добавете още кисело мляко, сол и вода.

Оставете на котлона за около още 5 минути и после ги свалете.

Накрая прибавете картофите и оставете всичко да покъкри още пет минути. Ястието се сервира топло, може и горещо.

Пожелаваме ви добър апетит и да ви е много вкусно на всички!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.