Чудотворни икони в България лекуват, даряват деца и развалят магии (ВИДЕО)

0
631

На територията на България има стотици свети места и чудотворни икони, които лекуват, даряват деца и развалят магии. Търсете ги за помощ

По време на празнични, почивни дни и отпуски всеки българин може да отиде при тях, за да им с поклони и да потърси помощ.

След трите големи чудотворни икони на Пресвета Богородица – Рилска, Троянска и Бачковска, следваща по сила е иконата от Роженски манастир.

Тя се нарича Богородица Портаитиса – Вратарница.

Първото чудо, което тази икона направила е да промени своето място. Когато била внесена в манастира за първи път, те я поставили на определено място в храма.На следващата сутрин иконата сама се преместила на друго място.

asenovgrad
Чудотворната икона от Асеновград

И така няколко пъти монасите я слагали на старото място, а тя се премествала на желаното от нея.

Накрая осъзнали, че иконата иска да стои, там където сама се мести и я оставили.

Чудотворната икона Портаитиса била любимата на баба Ванга.

Задължително един път седмично пророчицата посещавала Роженския манастир и стояла дълго време пред иконата в духовен транс, писаха в Struma.bg.

Тази икона е помогнала на много бездетни жени да заченат.

През далечната 1790 г.  игуменът на светогорския манастир Иверон – Игнатий Родестим накарал  монаха – зограф Яков Иверски да изработи реплика на чудотворната икона специално  за Роженския манастир.

sveta-bogorodica-ikona-portaitisa
Чудотворната икона от Роженски манастир
asenovgrad
Чудотворната икона от Асеновград

Роженското чудотворно копие е единствено в целия духовен православен свят. Около Пресвета  Богородица Портаитиса са изобразени 10 малки композиции, които показват някои от най-големите чудеса, които е извършила.

От манастира коментира, че няма значение от кой ъгъл човек гледа изображението на Пресвета Богородица, нейният поглед следи вярващия с очи като на жив човек, писаха в БЛИЦ.

*******

Други 2 чудотворни икони на Божията майка се намират в Асеновград. Едната е “Богородица Елеуса”, а другата “Св. Богородица Благовещение”.

В Асеновград е издигната и  Рибната църква. Наричат я така, защото Захари Зограф е рисувал икони с рибени люспи и на купола на храма също има декорация във вид на люспи.

asenovgrad
От Асеновград цялата икона

На приземния етаж има аязмо с лековита вода, която разваля магии и  в която живее златна рибка.

Вярващите могат да видят само част от аязмото. Другата част остава скрита за погледите на посетителите.

Казват, че който види рибката, защото тя се крие, няма да го хващат магии и ще бъде здрав.

Ако в момента нямате възможност да отидете до тези свети места, а изпитвате остра нужда от помощ, помолете се пред снимките с иконите, които са направени в храмовете.

 

сподели бутон

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.