Президентът разкри бъдещите си намерения след направения самоотчет

0
105

Днес президентът Радев направи отчет на своята дейност за изминалите четири години

Президентът Радев по време на днешния самоотчет

Освен това заяви бъдещите си планове. А те са да се кандидатира за втори мандат за президент. Заедно с настоящия вицепрезидент Илиана Йотова.

След това каза, че до момента не е водил преговори с политическите партии у нас. През 2016 г. беше издигнат като кандидатура от БСП.

Повече информация за своето участие на следващите президентски избори ще даде в законовите срокове.

Не каза дали ще създаде свой политически проект, т.е. своя партия. Но обясни, че самото му намерение да се яви отново в надпреварата за президент е политически проект.



Изминалата година президентът Радев обяви като турболентна. И изтъкна, че президентската институция през цялото време е била сред народа, за да отстоява неговите интереси.

По повод кризата с COVID-19, президентът Радев коментира, че през цялото време институцията е заемала рационални обществени позиции. Винаги е настоявал за баланс между здрави икономически, здравни и социални мерки.

По повод върховенството на правото, президентът Радев изтъкна, че точно това се е стремил да реализира през изминалата година.

Той се опита да наложи вето 7 пъти. Пет пъти ветото не е минало в пленарна зала. Но реакцията на обществото и на експертите потвърдили, че това е правилният и демократичен път.

Не пропускайте видеото долу. От репортажа на Нова ТВ ще научите още факти от отчета на президента Радев.

 

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.