Указанията за Ковид-мерки за изборите на 4 април (важат за служебните лица и избирателите)

0
83

На 4 април 2021 г. ще се проведат парламентарни избори

Това са новите указания за провеждане на парламентарните избори в условията на Ковид-19

Понеже страната все още се намира в условия на епидемична обстановка, изборният процес ще се съобрази с нея.

Здравният министър проф. Ангелов и неговият екип изготви указания. Те бяха разгледани в пленарна зала и приети от народните представители.

Важно е всеки български гражданин да се запознае с тях.

В указанията са застъпени както мерките за лицата, които ще участват в изборните секции, така също и за гражданите, които ще упражнят своя вот.



Важно е да се знае, че при влизане в изборната секция ще бъде измерена температурата на всеки български гражданин с помощта на безконтактен термометър. Измерването на температурата става чрез насочване към челото или към китката на ръката.

Лицата, които в момента се окаже, че имат температура няма да бъдат допускани в изборните секции да гласуват. Същото се отнася за лица, които имат кашлица и хрема.

Всички лица трябва да носят предпазни маски на лицата. На входа ще има поставени дезинфектанти, с които трябва да бъдат почистени ръцете на гласуващите.

Когато дадете вашия документ за самоличност, трябва да откриете лицето си пред членовете на комисията, за да потвърдите, че сте вие, а  не е някой друг от ваше име. След това лицето отново се покрива с предпазната маска.

Членовете на изборните комисии трябва да носят и предпазни ръкавици.

Трябва да се спазва физическа дистанция между чакащите да упражнят своя глас от 1,5 метра.

Лицата, които са приключили гласуването трябва да напуснат сградата с изборната секция възможно най-бързо. По този начин няма да се образува струпване на много хора на едно място.

Целият текст на всички указания можете лично да прочетете ТУК.

 

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.