Кремена Станилова за храната и правилното здравословно хранене

0
418

Кремена Станилова гостува в предаването „Без формат“ на ТВ Хасково

Кремена Станилова

Заедно с автора и водеща на предаването Христина Котларска говорят за храната и за храненето.

Психотерапевтът Кремена Станилова казва, че съвременният човек има доста странен подход към храната.

Храним се нездравословно и това се отразява върху нашето физическо тяло.

След това съвременният човек се подлага на всевъзможни диети и режими, за да се избави от излишните килограми.



Храната днес е представена по различен начин. В медицинската литература хранителните продукти са свързани с техните елементи, минерали, полезни вещества и други.

Книгите за диети са едно истинско бойно поле. От една страна са калориите, мазнините, въглехидратите, а срещу тях е човекът.

Кулинарните предавания дават коренно различен подход към храната. Там се залага на изкушението, апетита и атрактивността на онова, което ще поднесем на трапезата. Храната, която ще задоволи всички наши сетива.

Привържениците на здравословното хранене представят храната като лекарство. Ако се храним с това или онова ще излекуваме това или онова заболяване. При някои хора този подход дава добър резултат, но при други не.

Всеки човек е триедниство между тяло, душа и ум. Храната също е свързана с тях и правилното здравословно хранене е неизменно свързано с тях. Различно е правилното хранене за един млад човек и за един в напреднала възраст.

Освен възрастта е важно да се съобразяваме с мястото, на което живеем.

Отношението на отделния човек към храната показва какво е неговото отношение към живота. Човек се тъпче, за да потисне своята емоционалност. Или пък се лишава от храна и се превръща в анорексик като израз на някакъв протест.

Не пропускайте видеото долу.

От въпросите на Христина Котларска и от коментарите на Кремена Станилова ще научите изключително интересна и полезна информация.

 

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.