Проф. Близнакова за проблемите на отделителната система, методите на диагностика и лечение

0
697

Проблемите на отделителната система никога не трябва да бъдат подценявани!

Проф. Близнакова от УМБАЛ „Света Марина“

Проф. Димитричка Близнакова е педиатър с дългогодишна практика и специалист нефролог в УМБАЛ „Света Марина“ във Варна.

В рубриката на Телевизия MU-Vi TV „Първите седем“ проф. Близнакова дава изключително важни и полезни разяснения относно болестите на отделителната система при децата.

За разлика от възрастните пациенти, които са в състояние да дадат конкретни обяснения какъв дискомфорт изпитват при появата на болести, при децата не е така. Затова е изключително важно техните родители да следят поведението на бебета кърмачета и на малко по-големите деца. Поведението показва дали детето е здраво (най-често когато то е спокойно) или става неспокойно, когато страда.

Това важи и за появата на проблеми с отделителната система.Специално за отделителната система, има вродени аномалии и придобити проблеми.

Аномалиите могат да се наблюдават при бъбреците, при уретера и на пикочния мехур.

Бъбреците се формират през 5 и 6 гестационна седмица от бременността. А аномалиите могат да се наблюдават едва през 17-та гестационна седмица.

Съвременната детска нефрология разполага с модерна техника за образна диагностика, с която лесно могат да бъдат открити такива малформации.

По отношение на невродените проблеми с отделителната система особено изявени са различните инфекции.

Родителите не трябва да избягват консултациите със специалисти и не трябва да лекуват децата си със съвети от интернет.

В момента на пазара има много билки и хомеопатични средства, но лечението на инфекциите се провежда и с подходящи антибиотици. Ако такова лечение не бъде проведено навреме, има рискове за здравето на детето.

Не пропускайте двете видеа долу. От въпросите на водещата и от отговорите на проф. Близнакова ще научите изключително полезна информация за здравето на вашите деца и внуци.

 

*****

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.