Безплатни прегледи у нас за камъни в бъбреците и проблеми с отделителната система

0
317

Инициатор на кампанията е Сдружението на пациентите с бъбречно-каменна болест

babrecci
Безплатен скрининг и прегледи на бъбреците започват на 12 юни до 1 юли 2021 г. Сн: ФБ

Кампанията е под надслов „Бъбреци без болка“.

Безплатните прегледи ще се проведат в 13 населени места на територията на страната в 27 болнични заведения.

Става дума за градовете София, Велико Търново, Габрово, Русе, Варна, Шумен, Силистра, Монтана, Плевен, Благоевград, Пазарджик, Пловдив и Хасково.

Безплатните прегледи започват на 12 юни и приключват на 1 юли.



За целта не е необходимо да вземате направление от личен лекар. Уролози и нефролози ще извършат абдоминална ехография и други изследвания. Те са напълно безплатни.

Всички желаещи да се прегледат трябва да си запишете предварително час на интернет страницата на Сдружението на пациентите с бъбречно-каменна болест ТУК.

От Сдружението коментират, че по време на пандемията от К19 профилактиката и адекватното проследяване на вече установени бъбречни заболявания са били силно ограничени.

Много пациенти започват да търсят лечение прекалено късно. Затова възможностите за радикално излекуване силно намаляват, писа monitor.bg.

Любопитно е да се знае, че в Александровска болница стартът на кампанията за здрави бъбреци ще започне с пиене на вода от пациенти и лекари.

Причината е, че редовната консумация на вода спомага за промиване на бъбреците и не позволява в тях да се задържат микроорганизми, песъчинки и други вредни субстанции.

Факт е, че в студените дни на човек не му се пие много вода. Докато в летните дни консумацията драстично нараства заради жегите и активното изпотяване.

Всяка година повече от 100 000 българи получават диагноза за проблеми с бъбреците. Не малка част от тях постъпват в болница за лечение.

 

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.