Д-р Данов препоръчва лекарство за бързо комплексно възстановяване след Ковид

0
548

Д-р Камен Данов е гастроентеролог

Д-р Данов препоръчва „Амбинор“ при възстановяване от Ковид

Той е началник на клиниката по Гастроентерология в  УМБАЛСМ „Пирогов“.

Пред камерата на CredoWeb.bg, д-р Данов дава полезни съвети как пациентите да се възстановят след прекарана остра вирусна инфекция, включително и след Ковид.

Вирусът SARS-CoV-2 засяга съдовия ендотел на всички съдове в целия организъм. Затова могат да се появят най-различни проблеми като диарийни изхождания. Засягане на черния дроб. Малките и големи кръвоносни съдове биват засегнати с микротромбози.

Появата на главоболие и астеноадинамия. Астеноадинамия е обща слабост,  безсилие, отпадналост, понижена работоспособност.



Възстановяването трябва да спомогне да се възвърне жизнеността на организма, а също така да бъде облекчено възпалението на съдовата стена.

Азотният оксид е основен медиатор в съдовата стена, казва д-р Данов. Това е една малка молекула, която има сериозни регулативни функции както в ендотела на съдовете, така също и в целия организъм. Също така и в черния дроб локално.

Донори на азотен оксид са аминокиселини, които в своя метаболизъм предизвикват отделяне на азотен окис. Те влияят положително върху всички тъкани, в които се появи възпаление.

Аминокиселините имат тонизиращ ефект. Затова се предписват на спортисти и на хора, които трябва да бъдат активни дълго време.

Пациентите, които са преболедували Ковид, се оплакват от изтощение и от умора месеци, след като болестта е преминала.

Д-р Данов препоръчва прием на „Амбинор“, който помага да бъде преодоляна умората след боледуване. Той е полезен за пациенти, които в момента страдат от инфекцията, които вече са я преминали и онези в лонг ковид.

При направен паралел между пациенти, които не приемат „Амбинор“ и онези, които го приемат, разликата е осезаема в скоростта и в степента на възстановяване.

Не пропускайте видеото на CredoWeb.bg.

От обясненията и коментарите на д-р Камен Данов ще научите още интересни и полезни факти за здравето.

 

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.