Биляна Дудова постигна шеметен успех: Честито! (+видео)

0
340

Постижението има огромна сантиментална стойност за Биляна

Биляна Дудова извоюва златен медал в Осло: Честита победа! Сн: ФБ

Смелата българка се състезава в категория до 59 килограма.

Световното първенство по борба в Норвегия, в град Осло се оказа изключително успешно за България.

Заради дързостта и борбеността на Биляна Дудова българският трибагреник се издигна високо в спортната зала, а българският химн прозвуча.

Биляна Дудода успя да надвие на тепиха японската състезателка Акие Ханай с 6:4 точки.



Българката поведе с 4:0 точки в началните секунди от оспорваната среща. Но и  японката показа своята класа. Акие Ханай контраатакува и успя да намали резултата на 4:2 точки.

Имаше искане за преразглеждане на резултата чрез видеоповторение. Биляна също получи 2 точки и така резултатът стана 6:2.

Точно 20 секунди преди края на срещата Акие Ханай успя да вземе още 2 точки. Обаче Биляна Дудова съумя да удържи и благодарение на нейната воля извоюва световната титла след 6:4 точки.

Това е втори финал за Биляна Дудова от Световно първенство в Осло. А през 2018 г. в Будапеща, Унгария, българката остана втора със сребърен медал.

Спортните специалисти коментират, че в борбата към финала в Норвегия родната ни националка не е срещнала особени трудности.

Биляна Дудова стигна безапелационно и безапелационно до последния двубой. Тя не даде нито една точка на своите съпернички.

Четирикратната европейска шампионка Дудова се класира за финалния двубой на Мондиала в Осло след победа на полуфиналите над състезателката от Индия Сарита Сарита с 3:0.

Преди това на осминафиналите дръзката Биляна Дудова постигна уникална светкавична победа само за 43 секунди. Тя надви Инета Дантаите  от Литва с технически туш 10:0.  На четвъртфиналите българската националка записа нова и категорична победа с технически туш 10:0 срещу Сара Линдберг от Швеция.

Златният медал на Биляна Дудова е единственият за България до този момент от световния шампионат в Осло.

Биляна обещала на нейната покойна вече майка, че ще спечели медал и ще го посвети на нея.

Смелата българска националка успя да изпълни дадения обет. Дано и нейната майка да е щастлива в Рая от постижението на  нейната амбициозна дъщеря!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.