Мими Христова извоюва титла за България: Честито!

0
381

Европейското първенство в Рим даде шанс на българските атлети да покажат своята класа. Честито на Мими Христова!

Златната Мими Христова с българския трибагреник 

Националите ни състезатели извоюваха  6 отличия.

Жените извоюваха 4 победи. Две от титлите са за Мими Христова и за Миглена Селишка. Биляна Дудова спечели среброто, а бронзът е за Тайбе Юсеин.

Мъжете ни си тръгнаха с две отличия. Младият Назарян извоюва злато, а Даниел Александров успя да се окичи със сребърен медал.

Мими Христова грабна последния медал за България. Тя успя да надвие Елис Манолова. Българката се състезава за отбора на Азербайджан.



Мими Христова надви Елис с 6-3 в категорията до 65 г., предаде Гонг. Победата донесе европейска титла, а българският химн прозвуча в спортната зала.

Миглена Селишка спечели злато при двубоя с Оксана Ливач от Украйна. Двете се състезават в категория до 50 кг. Оксана беше досегашен Европейски шампион, на Миглена й отне титлата.

Победата е важна за Миглена Селишка, защото я постигна на нейния рожден ден. Миналата година изтърва победата, но тази година беше много по-мобилизирана и спечели европейското признание.

Едмонд Назарян също беше неотразим. У нас баща му Армен Назарян сподели, че станал европейски шампион на 19 години. А синът му на 18. Младото поколение постига успехите си по-рано.

Еди Назарян се бори в категорията до 55 кг. Сам разказа, че не е очаквал, че ще успее да постигне такъв огромен успех. Бил е подготвен. Неговият баща му казал да не се страхува от нищо и смело да се бори. И ето, че чудото се случи.

Браво на всички български състезатели! Преди години имаше затишие в българския спорт. Но както виждаме, благодарение на тези млади амбициозни българи и техните опитни треньори спортната ни слава се завръща.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.