Баница с плодове – такава вкусотия не сте яли! (топ рецепта)

0
262

Тази баница с плодове става просто забележителна

баница с плодове
Страхотна става тази баница с плодове, опитайте я!

Предлагаме ви рецептата за чудно вкусна и много лесна баница с плодове. Такава вкусотия не сте яли, повярвайте ни! Сигурни сме, че ще си оближете пръстите. Ще останете много доволни.

Трябват ни 400 грама точени кори, една четвърт от тиква, две ябълки, една дюля, две круши, кората от един лимон, една чаша олио, чаша захар, 10 грама канела, щипка индийско орехче и една чаша смлени орехи.

Първо измиваме хубаво и почистваме плодовете, а после ги настъргваме на едро или в краен случай може и да ги нарежем на парчета, но не е препоръчително. Корите за баницата разстиламе на масата или кухненския си плот.

Слагаме настърганите плодове в дълбока купа и прибавяме към тях канелата, захарта, индийското орехче, лимоновата кора и смлените орехи.



Всичко това объркваме много добре и после взимаме тавата за печенето на нашата чудна баница с плодове.

Намазваме тавата добре с олиото, а плънката сме разделили вече на еднакви купчинки, които трябва да отговарят на броя на корите ни за баницата. Взимаме първата кора и я намазваме с мазнина, след което я поръсваме обилно с плънката.

После навиваме на по-стегнато руло и нареждаме прави рулата, ако тавата ни е правоъгълна, а ако е кръгла, ги завиваме във формата на охлюв. Правим същото и с останалите кори за баницата и плънката.

Когато вече сме готови с навиването и баницата ни е готова, слагаме да я печем на умерен огън във фурната за около 30-40 минути.

След като я извадим, още топла я поръсваме с пудра захар и я оставяме да изстине някъде отстрани. Чак, когато вече е леко охладена, може да я нарежем на парчета и да я дегустираме.

Вярвайте обаче, че няма да си останете с дегустацията, ами бързо-бързо ще я омотате цялата.

Пожелаваме ви добър апетит и да ви е много вкусно на всички!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.