Време за диета: Ето я истинската рецепта за чудната гръцка салата

0
187

Тази гръцка салата е наистина световно популярна

гръцка салата
Ето я любимата гръцка салата

Предлагаме ви рецептата за гръцка салата, но оригиналната, истинската гръцка салата. Сега, след новогодишното преяждане, е време за диета и вталяване. А това е една отлична идея.

Трябват ни два-три домата, една глава лук, една краставица, една зелена чушка, 12-ина маслини каламата, 200 грама сирене фета, една лъжица червен винен оцет, пет-шест лъжици зехтин екстра върджин, една лъжичка сух риган, морска сол на вкус.

Първо трябва да си измием много хубаво зеленчуците за тази вкусна гръцка салата, чието име е Хориатики.

Взимаме си една салатиера и в нея си нарязваме на кубчета краставицата и доматите.



А лука и чушката после си ги нарязваме на кръгчета. В една купичка си смесваме зехтин, сол на вкус, оцета и ригана. Разбъркваме ги много хубаво, за да си направим дресинга.

Със солта ви съветваме да внимавате, защото и маслините, и сиренето Фета са соленички.

Гръцката салата традиционно я сервираме с нарязаното на кубчета сирене Фета отгоре, което поръсваме с капки зехтин и още риган.

Добавяме си маслините и поливаме салатата с дресинга, който приготвихме. Ако желаете, може и предварително да си мариновате нарязаното на кубчета сирене в дресинга за около 30-ина минутки.

Пригответе си хлебче, защото с удоволствие ще си отопите отделилото се вкусно сосче от салатата. И да не забравите да изстудите узото, което прави невероятния завършек на вашата гръцка приказка.

Общо взето продуктите за тази гръцка салата си ги знаем всички и може да си кажете, че няма да е кой знае какво.

Но тайната на уникалния й вкус е именно в подбора и комбинацията на всички тези продукти и подправки. Сигурни сме, че ще си я изядете с голям кеф.

Пожелаваме ви добър апетит и да ви е много вкусно на всички!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.