Загадката на човешкия егрегор

0
376

В окултизма и нетрадиционните модерни религиозни движения с понятието егрегор се нарича енергията, генерирана от човешките емоции и мисли, или съдържаща се в предметите, чието съществуване обаче конвенционалната медицина все още отказва да признае

Счита се, че егрегор притежават различни реликви, паметници и т.н., които могат както да влияят положително, така и да носят някакво опасно проклятие върху отделен човек или пък група от хора. Силата и продължителността на съществуване на самия егрегор зависят от обединението на самата група, която го създава, както и от нейната обща сила.

За егрегор се говори също така в теософията и окултизма, а според биоенергоинформатиката той представлява особена енергийно-информационна структура, възникваща от емоциите и мислите на обединена от някаква обща идея група от хора.

егрегор
В окултизма и нетрадиционните модерни религиозни движения с понятието егрегор се нарича енергията, генерирана от човешките емоции и мисли, или съдържаща се в предметите

Приема се, че могат да съществуват различни видове егерегори – родови, религиозни, творчески, философски, социални и др., всички те емоционално-ментален продукт на някакво човешко обединение.



loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.