Медали за България по художествена гимнастика

0
220

Международният турнир „София къп“ се провежда от 1 до 3 април 2022 г.

Новият ансамбъл по художествена гимнастика Сн: БФХГ

В зала „София“ участват почти всички състезателки индивидуално жени и индивидуално девойки.

Ансамбълът по художествена гимнастика направи демонстративно изпълнение на 5 обръча по време на  Международния турнир „Купа София“ („София къп“).

Дара Стоянова извоюва сребърен медал. Никол Тодорова спечели два бронзови медала.

Единият бронзов медал на Никол Тодорова е за съчетанието на обръч. Вторият бронз на 14-годишната гимнастичка е на лента.



Никол се класира четвърта в многобоя на лента.

Среброто на Дара Стоянова е за съчетанието на бухалки.

Елвира Краснобаева спечели сребро от многобоя, оповестиха от БФХГ.

На финала за жените Боряна Калейн на обръч спечели 29.750. На обръч Стилияна Николова постигна резултат от 31.300.

Магдалина Миневска представи чудесно съчетание на бухалки.

От Българската федерация по художествена гимнастика (БФХГ) направиха следния коментар: „Това съчетание вдигна на крака залата снощи. Това момиче е наистина прекрасно. То е гъвкаво, технично, много артистично. Няма и половин секунда да не прави нещо. Изключително е  стабилна – за изиграни 2 съчетания направи 1 дребно изпускане. Трябва да й се дават още много възможности за изява.“

На 22 март 2022 г.  от 10:30 часа в зала „Арена Армеец“ се проведе официално контролно. В него участваха ансамбълът по художествена гимнастика. И индивидуалните състезателки Боряна Калейн, Дара Стоянова, Ева Брезалиева, Елвира Краснобаева, Стилияна Николова и други. Всичките те ще участват в Гран при на Марбея.

Ансамбълът за жени показа за първи път своите нови композиции.

Момичетата от новия ансамбъл по художествена гимнастика са Вая Драганова, София Иванова, Елена Георгиева, Петя Борисова, Биляна Везирска и Женина Стефанова.

Ансамбълът, Стилияна Николова и Боряна Калейн ще представят България на Световната купа по художествена гимнастика в София. Надпреварата ще се проведе от 8 до 10 април 2022 г. в „Арена Армеец“.

В индивидуалната надпревара при жените участие ще вземат 40 гимнастички. Сред тях са София Рафаели и Милена Балдасари от Италия. Виктория Оноприенко от Украйна. Зохра Агамирова от Азербайджан, Лаура Цзън от САЩ и много други.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.