Православен храм и светилище лекуват много болести и даряват деца

0
149

Светилището е познато от прастари времена

Храм „Свети Георги Победоносец“ и  светилището с огромните камъни под него Сн: ФБ

Има сведения и източници, според които император Юстиниан Първи (527-565) водил съпругата си Теодора на това място, след което заченала.

Резиденцията на императора била разположена в съседното село Таваличево, съобщиха от БГНЕС.

През последните години на това място се стичат хора от цяла България. Дори и от чужбина. Тракийско скално светилище Провиралката и храмът се намират край село Лиляч. Селото е разположено в община Невестино и в Кюстендилска област.

За тях научаваме от репортажа на топ журналистката Даниела Тренчева за култовото предаване „Ничия земя“ по Нова ТВ.



„Терапията“ включва провиране под огромните камъни на светилището. А след това поклонение в храма.

Храмът носи името на Свети Георги Победоносец.

Земята там има силно излъчване.

Хора с обикновено или с хронично главоболие намират лек, след като се допрат до скалите. Всеки, който посети мястото, изпитва усещането, че се е родил отново, разказва кметът на село Лиляч Райна Петрова.

Лично Райна Петрова на младини се е провирала през Провиралката. Тя е майка на близнаци.

Светилището лекува безплодие както при жените, така също и при мъжете. Под скалите има тесен процеп. През него човек може да се провре само като лази по корем. И ако не страда от клаустрофобия.

Зачеването ставало скоро след преминаването под скалите.

Даниела Тренчева взе интервю от мъж, който има сериозен неврологичен проблем (прищипан нерв). Изпитвал нечовешка болка на моменти. До скоро посещавал чакръкчия, който облекчавал болките. Но човекът починал от К19. И сега болният човек търси други начини за лечение.

На това място пристигат хора с костно-ставни и с неврологични проблеми. Жена с очни проблеми също посетила мястото няколко пъти. Казала, че подобрила своето зрение.

Хората отиват до скалите и с по-леки неразположения, за да се избавят от тях. И най-вече, за да върнат своите вяра и надежда. Защото кметицата  Райна Петрова забелязала, че  през последните години масово хората са изключително нещастни.

Не пропускайте видеото долу от поредицата „Ничия земя“. Ще научите останалите тайни на светилището Провиралката и на храм „Свети Георги Победоносец“.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.