Господ прибра кралица Елизабет Втора на Малка Богородица

0
219

На 96-годишна възраст

Елизабет Втора напусна нашия свят на 96-годишна възраст Сн: ФБ

След 70 години вярна служба на род и родина.

До последно изпълняваше своите кралски задължения.

Приветства новия премиер на Англия. Отправи своите кралски заръки и напусна нашия свят. При това на великия празник „Рождество Богородично“ – Малка Богородица.

Кралицата не беше просто глава на Англиканската църква. Тя беше силно вярваща и религиозна жена.



Кралица Елизабет Втора е една от най-емблематичните фигури в световната история. Нейното 70-годишното  управление надмина по дълголетие всички останали британски монарси, както и повечето световни лидери.  

Кралицата беше залог за приемственост и традиция не само на английската монархия. Тя беше гарант за сигурността и просперитета на Великобритания.

Младата принцеса Елизабет Втора участва във Втората световна война. Тя смело шофира военен камион. През годините тази смелост се е проявявала не един или два пъти. Затова британците изпитват такова уважение към Елизабет Втора. А с напредването на възрастта, силата на духа й вдъхновяваха милиони хора по света. Дори и в условията на Ковид. Кралицата боледува и се възстанови. Заразата на 21 век не можа да я сломи. Нейният пример даде кураж на света.

Днес Англия, Обединеното кралство и Общността на нациите потънаха в траур и в мъка.

Британските медии обявиха, че принц Чарлз ще застане на трона. Понеже имаше коментари преди време дали Кралицата няма да повери монархията на принц Уилям и на херцогиня Катрин. Но се оказа, че традицията ще бъде спазена отново.

 

 

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.