Уникална мусака с дробчета и гъби (вкусна рецепта)

0
182

Тази мусака с дробчета и гъби е страхотна

мусака с дробчета и гъби
Страхотна става тази мусака с дробчета и гъби

Предлагаме ви рецептата за различна и чудно вкусна мусака с дробчета и гъби, която веднага ни стана любима. Много е апетитна и ще видите, че ще ви хареса много. Изненадайте и гостите си с нея, за да ги смаете.

Трябват ни кило и половина пилешки дробчета, две глави лук, два моркова, една червена чушка, 200 грама гъби, два домата, сол на вкус, черен пипер, чубрица, босилек.

А за заливката взимаме само две яйца, една кофичка с кисело мляко, две лъжици царевично нишесте.

Първо трябва да вземем една йенска тавичка и на дъното й да наредим нарязания на шайби лук. След това го поръсваме със сол на вкус и слагаме чубрица и черен пипер.



Отгоре нареждаме пилешките дробчета, които също са нарязани и пак ги поръсваме с подправките. Идва ред да поставим и нарязаните гъби, моркови и чушката.

Разбъркваме леко с дробчетата и пъхаме тавичката в загрятата вече фурна, за да се запече. Добре е ако тази йенска тавичка си има и капак, за да похлупим вкусотията.

Трябва да печем в силна фурна, но от зеленчуците се появява доста сок. Затова веднага щом се появи течността, махаме капака и оставяме ястието да се пече вече отхлупено.

Когато видим, че вече се е запекло, отгоре нареждаме нарязаните на кръгчета домати. Посоляваме отново леко и поръсваме и с босилек.

Връщаме във фурната и печем, докато доматките не получат лек и апетитен загар.

Накрая остава само да си добавим отгоре и заливката, която преди това сме си приготвили от трите посочени за нея съставки.

Поливаме обилно и връщаме във фурната, за да се допече.

Когато печем заливката, температурата на печката трябва да е 200 градуса, не повече. Сервираме мусаката докато е още топла и се получава нещо наистина фантастично.

Пожелаваме ви добър апетит и да ви е много вкусно на всички!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.