Новият хит тази есен – вкусна тиквена запеканка (резултатът от рецептата е малка фантазия)

0
370

Тиквена запеканка, която ще ви учуди с разкошния си вкус

Днес ви отправяме едно предизвикателство, което всъщност се превръща в новия кулинарен хит на сезона. Това е тиквена запеканка, която се прави лесно и без никакви врътни в кухнята, а вкусът й е чуден.

Рецептата за приготвянето й ще бъде като детска игра за опитните домакини, а дори лаиците пред печката няма да се затруднят. Запишете си какви продукти са ви нужни и какво трябва да направите, за да си угодите на стомаха с тази вкусна тиквена запеканка.

Разкошно вкусна тиквена запеканка
Разкошно вкусна тиквена запеканка

Трябва ни половинка тиква – средна по големина, две яйца, едно пилешко филе, но може и друг колбас според личните ви предпочитания, 300 грама твърд кашкавал и сол на вкус.

Първо нарежете тиквата на кубчета със средна големина и ги задушете за около 50 минути на умерена температура. Нарежете и масото на парченца.



След това поставете вече задушената тиква в тавичка, която предварително сте намазнили. Изсипете я така, че да се получи равен слой, а върху нея подредете нарязаното на парченца месо. Отгоре залейте всичко с разбитите яйца и поръсете с кашкавала, който сте настъргали.

Подправете с малко сол според личния си вкус и пъхнете във фурната, за да се запече го пълна готовност.

Басираме се, че такава тиквена запеканка досега не сте яли, или поне повечето от вас. Ние също не бяхме я опитвали, но рецептата ни се стори доста интересна и решихме да я спретнем. Определено останахме доволни, защото вкусът на това чудо е истинска разкошотия.

Сами ще видите, че ще ви допадне – като може да сервирате топло или студено. И в двата случая е муцка. Желаем добър апетит и да ви е сладко на вас, както ни беше на нас!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.