Най-вкусната домашна торта, която сте опитвали (изключително лесна рецепта)

0
2132

Домашна торта, която може да си приготвите по всеки повод и ще останете омагьосани

Хайде днес да се поглезим и да си угодим на душичките с едно наистина страхотно кулинарно изкушение. Това е тази шеметна домашна торта, която отгоре на всичко, се прави и наистина лесно. Какво повече да й искаш?! Освен рецептата

Трябват ни 21 лъжици захар, 21 лъжици прясно мляко, а може и една лимонада от 250 грама, 21 лъжици олио, 21 лъжици брашно, пет яйца, един бакпулвер.

Домашна торта за чудо и приказ!
Домашна торта за чудо и приказ!

За крема ни трябват един литър прясно мляко, три яйца, четири лъжици брашно, 200 грама захар, половин бучка масло, една ванилия.

Първо разбиваме захарта с яйцата, а после добавяме към тях прясното мляко или лимонада. Хубаво разбиваме отново. Добавяме олиото заедно с бакпулвера и най-накрая брашното. Започваме хубаво да разбъркваме, за да се получи съвсем хомогенна смес.



След това разделяме от нея на три блата, които печем всеки отделно в тава, покрита с предварително намазнена хартия. За всеки от блатовете ни трябва отделна хартия.

Печем, докато те не добият бледорозов цлят, след това обръщаме внимателно тавата и отлепяме хартията. Започваме да правим вкусния крем за тортата като слагаме млякото да заври, а през това време добре разбиваме захарта, яйцата и брашното като бъркаме непрестанно. След това ги добавяме към врящото вече мляко.

Чак накрая поставяме маслото и ароматната ванилия. Готовите блатове обилно мажем с врелия още крем, а ако имаме желание, може и да украсим с нещо тортата или да сиропираме блатовете.

Вече съвсем готова, домашната торта се оставя да изстине, а после я пъхаме за няколко часа в хладилника, за да стегне. Няма нужда да ви казваме какво чудо става – сами ще видите как няма да спрете да се облизвате около нея.

Добър апетит и да ви е сладко на всички!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.