На тези убийствени картофи с кайма е грехота да нямате студена бира (супер вкусна рецепта)

0
575

Тези картофи с кайма и още нещо стават толкова вкусни, че ако не се сдържите, може да ги унищожите всичките

Предлагаме ви една доста бърза, но пък три пъти по-вкусна рецепта за картофи с кайма и още нещо, направени по нетрадиционен начин. Ако щете вярвайте, но ще останете приятно изненадани от апетитката, която ще сервирате на масата си.

Приготвят се много лесно, а необходимите за това продукти не са никак много, нито пък скъпи.

Пръстите ще си изядете покрай тези картофи с кайма
Пръстите ще си изядете покрай тези картофи с кайма

Трябва ни 600 грама кайма – пилешка или свинска, кило и половина картофи, две лъжици масло, олио за пържене, половин лъжичка куркума, половин лъжичка гарам масала, черен пипер и сол на вкус, малко магданоз.

Първо разтапяме маслото в тигана и прибавяме към него каймата. Подправяме я на вкус и запържваме леко, докато водата в нея се изпари.



Отделно от това почистваме картофите и ги нарязваме на кубчета или на филийки според предпочитанията. Запържваме ги докато добият златист цвят, а после ги вадим върху една салфетка или домакинска харния, за да попият излишната мазнина и ги подправяме.

Чек след това ги прибавяме към каймата и разбъркваме добре всичко. Най-отгоре поръсваме с пресен магданоз и сервираме. Трябва да уточним, че това ястие става разкошно вкусно, а към него страшно върви и да поставим като гарнитура една-две лъжици гъсто кисело мляко отстрани.

Липсва ви само една ледено студена бира – нищо, че е зима, у дома обикновено е топло. И в съчетание с тази убийствена вкусотия, ще видите, че нищо друго не ви е нужно за една наистина прекрасна вечеря.

Желаем добър апетит и да ви е сладко на всички, които се изкушихте да го опитате!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.