Чуден кекс с тиква приготвя Иван Звездев

0
283

Чудесна рецепта

Чуден кекс с тиква приготвя Иван Звездев

Печена тиква, тиквеник или тиква с крем карамел

Това изниква в съзнанието на българите, когато стане въпрос за тикви.

Но Иван Звездев поднася изненада на всички свои почитатели като приготвя вкусен кекс с тиква.

За да изпълните рецептата на Иван Звездев трябва да настържете тиква на едрото ренде или да я приготвите с помощта на домашния чопар.



След това в суха купа трябва да разбиете белтъците. След като получите пяна,  добавяте и кристалната захар, но на части. Биете, докато получите твърда пяна.

В отделен съд разбивате жълтъците, заедно с пудрата захар.

Добавяте меко краве масло и поръсвате с ваниловата есенция.

Отново разбивате за кратко. Смесвате продуктите, разбити в двете купи. Разбърквате с помощта на силиконова или дървена шпатула. Поръсвате с канела и със смлян джинджифил. По ваше желание можете да добавите стрит карамфил.

Пресявате брашното с бакпулвера.  Прехвърляте в подходяща купа. Размесвате добре и прибавяте едро настърганата тиква. Внимателно разбърквате. Прехвърляте тестото в предварително намазнена силиконова форма за печене. Иван Звездев препоръчва тя да бъде с диаметър от 22 до 24 сантиметра. Ако нямате такава силиконова форма, използвайте вашата форма за печене на сладкиши.

Поставяте кекса в предварително загрятата фурна. Печете 20 минути на 200 градуса.  След това намаляте градусите на 170 и печете още 20 минути.

За красив външен вид поръсвате с пудра захар. Или правите друга ваша декорация.

Не пропускайте видеото долу от култовата топ българска кулинарна поредица “Кухнята на Звездев – La Cocina Búlgara.“ Така ще разучите всички детайли в приготвянето на вкусния кекс с тиква.

Освен това, българският топ кулинар прави множество коментари като дава още много и все полезни кулинарни съвети. Те са необходими за всяко домакинство.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.