Така се правят уникални мързеливи сарми в калпак (топ рецепта)

0
224

Тези мързеливи сарми в калпак са супер вкусотия

мързеливи сарми в калпак
Чудни стават тези мързеливи сарми в калпак
Снимка: Gotvach.bg

Предлагаме ви рецептата за уникалните мързеливи сарми в калпак. Може би много от вас не са ги чували, но да знаете, че това е груба грешка. Веднъж ако ги пробвате, ще се влюбите в тях, защото са страшно вкусни.

Трябват ни 300 грама брашно, 150 грама вода, 15 грама прясна мая, щипка захар, щипка сол, една лъжица олио.

А за плънката си взимаме половин кисела зелка, 500 грама кайма, сто грама ориз, глава лук, чубрица, червен пипер, черен пипер, олио, сол на вкус.
Първо трябва да си разтворим в хладка вода маята и захарта.

После си правим кладенче в брашното и в него изсипваме водата.



Добавяме си солта и олиото като започваме да си омесваме меко тесто. После го покриваме с кърпа и го оставяме настрани, за да втаса.

През това време си нарязваме на ситно киселото зеле и го слагаме да се запържи във вече нагорещеното олио. Пържим го доста време на слаб огън като от време на време го разбъркваме.

Малко преди да е готово зелцето, слагаме в него ситно нарязания лук. Поясняваме, че киселото зеле може да бъде и сварено, но запържено сякаш става по-вкусно.

Щом видим, че зелето и лукът са вече готови и запържени, добавяме към тях каймата, заедно с ориза и с подправките.

Не спираме да бъркаме, за да може каймата да стане на трохи.

Сипваме още около 200 грама гореща вода и продължаваме да готвим, докато оризът стане готов. След това махаме съда от котлона и оставяме да се охлади.

Взимаме си една формичка за торта и я намасляваме. Втасалото вече тесто го разстиламе по дъното и стените на формата, но така, че да излиза и извън нея.

Тестото на дъното го надупчваме с вилица и върху него изсипваме вече охладената вкусна смес. Тестото, което излиза от формичката, си го прегъваме навътре и е готово за печене.

Пъхаме го във фурната, която е вече загрята на температура от 180 градуса и печем за около 40-ина минутки, за да стане готово тестото.

Ама толкова вкусни стават тези мързеливи сарми, че не ви е работа. Пръстите ще си оближете.

Пожелаваме ви добър апетит и да ви е много вкусно на всички!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.