Как да носим пуловер със стил тази зима? Вижте тези съвети!

0
224

Как да носим пуловер със стил тази зима? Вижте тези съвети

Вълнен или трикотажен, с памук или синтетични материали, пуловерът е вашият верен приятел през студените дни. Пуловерът е прякото доказателство, че е понякога и най-претенциозната дреха може да постигне впечатляваща визия.

Можем да си представим зимната идилия по много начини. И един от тях е в нежната прегръдка на топлия пуловер, докато гледаме през прозореца как тихо и кротко снегът се трупа навън. Пуловерите са кралете на зимния стил – в града, в планината, по време на пътуване, на работа и изобщо навсякъде. Възможностите за комбинацията им с различно облекло са неизброими. Ето защо в статията ще ви дадем няколко полезни съвета, за да постигане стилна визия всеки път.

Намерете пуловера, който най-много ви отива

Класическите тънки пуловери с V-образно деколте изглеждат най-добре, ако се носят с риза отдолу. Добавете сако, панталон или дънки, обуйте елегантни боти или ботуши с ток – и сте готови за работни срещи. Добавете още акценти към визията си, например голямо колие или копринен шал за врата. За по-бунтарски настроените дами, особено ако сте фенове на кубинките и на ботите на платформа, заложете на втален дамски пуловер с поло яка, скъсани дънки и късо кожено яке. По-свободолюбивите навярно ще харесат комбинацията от тънък пуловер, пола с висока талия и контрастиращ колан и елегантно право палто.

Актуалните широки пуловери с дебела плетка се свързват с домашен уют, но ако ги комбинирате с дебел клин с интересни принтове и апрески, както и с яке тип “пашкул”, навярно ще се изненадате колко добре изглеждате. Освен модерна, тази комбинация е синоним на удобство и комфорт. В по-топлите дни може да навиете ръкавите и да облечете дънково яке с кецове – ефектът отново е неотразим. Друг вариант е да заложите на пола тип “молив” или тесни дънки. Балансът на огромния уютен пуловер с прилепнала към фигурата долна част прави чудеса с пропорциите.



По-дългите пуловери, покриващи талията и ханша, могат да се носят и като ефектни рокли, стига да са с правилната дължина. В такъв случай добра идея е да обуете чизми или ботуши над коляното, за да изпъкнете още повече. Добавете обем и регулирайте дължината на пуловера като поставите колан на талията си – прекарайте дрехата над него и след това я спуснете отгоре. Алтернативата е да използвате популярните скъсени пуловери, които да носите с панталони с висока талия и ефектни есенни якета.

Търсете баланса и пробвайте нови комбинации

Традиционни в колекциите на големите магазини като MODIVO царуват т.нар. “рибарски пуловери” от вълна с дебела плетка в кремав или бежов оттенък. Текстурата е нещото, което ги отличава, особено в комбинация със семпла пола или панталон. Тези модели са красиви и невероятно топли, като обикновено са с поло яка. Колкото по-сложна и видима е плетката, толкова по-добре.

Пуловерите с V-образно деколте придават дълбочина на визията, защото под тях се вижда друга дреха – блуза или риза. Няма как до пропуснем и нестандартните модели с разкроени ръкави, изрязани части, асиметрични плетки или декоративни орнаменти, като например кожени вложки, пришити копчета и мрежести декорации, помпони и други.

Каквото и да сте намислили да облечете, винаги се придържайте към правилото за контраст. С други думи, носете тъмни пуловери със светли поли и панталони –  и обратното. Друг вариант е да залагате на неутрални тонове, като кафяво, сиво и черно, добавяйки цветен акцент в аксесоарите, например в шала или обеците си. Райетата, каретата, ромбовете и десените със снежинки и други зимни мотиви са отличен избор да разнообразите едноцветните пуловери, както и поставянето на големи контрастиращи колани.

А каква чанта да изберем, за да завършим визията си? Най-важните трендове в дамските чанти тази есен чакат да ги откриете за още по-впечатляващ стил.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.