Още едно земетресение люшна България

0
293

Земята е жива и се е активирала

Ново земетресение е отчетено у нас, Сн: ФБ

От Националния Сеизмологичен Център към Национален Институт по Геофизика, Геодезия и География при БАН съобщиха за новото земетресение в България и са цитирани от „24 часа“.

Последното българско земетресение  е с епицентър сеизмичната зона Симитли. И се намира на 87 километра от столицата София.

Трусът е регистриран от сеизмографите на БАН в 07:48 часа.

Неговата сила е 2,4 по Рихтер.Няма подадена информация за причинени материални щети или пострадали хора.

През нощта на 16 февруари 2024 г., в  00:48 часа трус със сила 3,4 по скалата на Рихтер беше отчетен  в района на град Пловдив. По-точно на 13 км в югоизточна посока от града, в който е роден Стоичков и на дълбочина от 57 километра.

Към настоящия момент няма данни това земетресение да е било усетено на територията на страната или в околните населени места.

На 2 февруари 2024 г.  земетресение с магнитуд от 2,6 по скалата на Рихтер беше с епицентър град Самоков.

Трусът бе отчетен в 09:17 часа, уведоми тогава Дарик.

Към онзи момент нямаше данни това земетресение да е било усетено на територията на страната или в околните населени места.

На 29 януари 2024 г. имаше два труса в страната.

Вторият трус е регистриран в 07:48 часа, оповести тогава Нова ТВ.

Екипът на topactualno.com призовава всички читатели и приятели да се молим на Господ с неговата милост да ни пощади от мощни земетресения и разрушителни трусове. Да няма разрушени сгради и катаклизми. Да няма пострадали хора, селскостопански животни, домашни любимци, дори бездомни животни.

Защото по света продължават да се случват ужасни и страховити земетръсни катаклизми. Да не се случват на територията на България.

 

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.