Новини от Марс: Заснеха уникален релеф на лице (+снимки)

1
338

Уникална находка!

Марс разкри още една от своите изненади, Сн: НАСА

Червената планета крие още много тайни.

Този път заслугата не е на Кюриосити.

MRO – Американският междупланетен апарат (Mars Reconnaissance Orbiter) успя да  заснеме фрагмент от релефа на Червената планета. Фрагментът много прилича на  муцунката на мечка, съобщи Дарик като се позовава на агенция ТАСС.

На 12 януари сателит на НАСА (Национално управление по аеронавтика и изследване на космическото пространство в САЩ) заснима това уникално скалното образувание.



На Марс хълм с муцунка на мечка, Сн: НАСА

Учени от американския университет в Аризона направили изследване на изображението. Те са категорични, че това е муцунката на мечка.

В близък план, Сн: НАСА

От университета описват находката по следния начин. Направена е снимка на хълм, който има V-образна структура и прилича на мечешки нос. Там има  два кратера – очите и една кръгла пукнатина, която оформя главата.

В същото време Business Insider изясни в петък, че човешкият мозък търси форми, които разпознава от преди в това, което ново и непознато човек в момента вижда.

През 2019 г. MRO заснема надпис на повърхността на Марс, който прилича на логото на Star Fleet от световно известния сериал Star Trek. Няколко години по-рано, през 2011 г. на повърхността на Марс е заснет профилът на индийския политик Махатма Ганди, който живял от 1869 до 1948 г., припомни Дарик.

loading...

1 КОМЕНТАР

  1. Ако това са истински снимки, 99% съм сигурен че това е работа на руснаците и така да се каже знак. 😀 Казвам го шеговито но нищо чудно да е и вяртно 😉

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.