БГ куче спасител се превърна в безспорен герой в Турция

0
994

Браво!

Български четириног герой от ПСС спаси хора под руините в Антакия, Сн: ПСС

Отлична работа!

Българският спасител доказа, че е истински опитен професионалист сред разрушенията в Турция.

Българското куче е част от ПСС (Планинско-спасителната служба) при БЧК. Кучетата от ПСС са обучени да откриват хора, затрупани под снега. Но също така те умеят да намират хора, които са затрупани и под руини.

Точно с такава цел български кучета и спасители отидоха в Турция след апокалиптичното разрушително земетресение.Едно от кучетата на ПСС се превърна в истински герой.

Благодарение на уменията и острото обоняние на четириногия герой, изпод руините бяха извадени живи и  спасени възрастни хора и деца.

Под срутила се жилищна кооперация първо е открита и спасена жена на средна възраст. След това българският четириног герой открива затрупано 5-членно семейство. Благодарение на него, спасителната акция в Антакия е 100% успешна. Всички са извадени живи, уведомиха от БТВ.

Издирването на още хора продължава.

Град Антакия е сринат до земята. Направени са снимки с дронове. Гледката е смразяваща. Броят на жертвите вече е 19 000 души. И не се знае още колко тела ще бъдат извадени изпод руините.

Земетресението, което съсипа града, беше със сила 7,8 по скалата на Рихтер.

Такива трусове у нас е имало през годините. През 1913 г. във Велико Търново. През 1928 г. в Чирпан. И последното земетресение беше през 2012 г. в Перник.

 

 

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.