6 видеоигри за PlayStation 5, които да изиграете тази година

0
269

6 видеоигри за PlayStation 5, които да изиграете тази година

От пускането на PlayStation 5 (PS5) в продажба през 2020 г. излязоха много нови игри, а също бяха издадени и нови версии на вече съществуващи игри, които бяха популярни и при PS4. С толкова много възможности и опции, изборът за подарък на наш близък или за нас самите става много по-труден.

 

Затова днес ще споделим шестте най-популярни игри не само за любителите на PS5 в България, но и в световен мащаб. Може да използвате списъка с тези игри като идея за следващата ви развлекателна покупка, независимо дали ще е за вас или ваш близък.

Източник на изображението: Shutterstock.com



LEGO Star Wars: The Skywalker Saga

Разработчик: TT Games

Издател: Warner Bros. Games; Warner Bros. Interactive Entertainment

 

LEGO Star Wars: The Skywalker Saga за PS5 ви позволява да се пренесете в една далечна и забавна галактика, комбинирайки епизодите от емблематичната поредица с хумористичния акцент, типичен за LEGO.

 

Играта предлага над 300 различни галактически герои, а дигиталното издание включва и ексклузивен Оби-Уан Кеноби джедай. С нея може да преоткриете класическата сага, започвайки с трилогия по ваш избор и да пътувате през 23 планети, изпълнявайки различни интересни мисии.

God of War: Ragnarok

Разработчик: Sony Santa Monica

Издател: Sony Interactive Entertainment Europe

 

God of War: Ragnarok беше дългоочакваният край на скандинавската сага на Кратос и Атреус и е една от най-играните PS5 видеоигри към момента. Прочувствената история и пътешествието на двамата герои в опитите им да открият отговори на въпросите си ще ви отведе до всяко от Деветте царства.

 

Опасността Ragnarök е по-близо отвсякога, а Асгардските сили се обединяват и подготвят за апокалиптичната битка от пророчествата. Междувременно, баща и син се опитват да променят предначертаната съдба и срещат митични богове и чудовища, преминавайки през опасни, но същевременно зашеметяващи скандинавски пейзажи.

Demon’s Souls

Разработчик: JapanStudio; Bluepoint Games
Издател: SCEE

 

Новият римейк на класическата хорор видеоигра Demon’s Souls стана една от най-популярните и предпочитани игри за PS5 феновете, търсещи нови предизвикателства и високо качество.

Чудовищното кралство Boletaria крие безброй истории, изпълнени с напрежение, високо качество, подобрено представяне и смразяващи звуци. Научете как едновремешното царство на рицари се е превърнало в кралство на ужасите, обсебено от зли демони, и се изправете срещу най-добрите воини с Demon’s Souls.

Assassin’s Creed: Valhalla

Разработчик: Ubisoft Montreal

Издател: Ubisoft

 

Assassin’s Creed: Valhalla е наследникът на Assassin’s Creed: Odyssey и истински диамант в Орденът на асасините. Главният герой е Evior, легендарен викинг и нашественик, който напуска Норвегия и  предвожда викингите в ожесточени битки срещу саксонците в Англия.

 

Освен победите над враговете и стремежа си за място сред боговете във Валхала, мисията ви ще включва и развитие на новозаселените райони. Предизвикайте се с една от най-разнообразните колекции на врагове на поредицата Assassin’s Creed.

Stray

Разработчик: BlueTwelve Studio

Издател: Annapurna Interactive

 

Видеоиграта Stray за PS5 стана хит за любителите на котки по цял свят. Протагонистът е бездомна оранжева котка, която се опитва да разреши древна мистерия, за да излезе от забравен и разрушен киберград от бъдещето.

 

Разрешавайки мистерии и опитвайки се да избегне (а понякога и да издразни) максимално дроиди и други опасни същества, котката се натъква на не една красива гледка, интересни истории, а дори и на нов приятел – дронът B-12.

The Last of Us

Разработчик: Naughty Dog

Издател: Sony Interactive Entertainment

 

Преработената за PS5 весия на хитовата видеогра The Last of Us е носител на над 200 награди и отличия и е фаворит в гейминг средите. Емоционалната история се развива 20 години след като по-голямата част от населението е заразено и унищожено от нелечима зараза.

 

Главният герой е Джоел, който е нает да преведе 14-годишната Ели през опасни среди извън военната карантинна зона. По пътя си трябва да си набавят необходимите ресурси за оцеляване и да се справят с чудовищната истина, в която се е превърнала човечеството.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.