Земетресение в чужбина люшна днес България и Сърбия

0
211

Информацията е подадена от БАН

Този път земетресението е в Румъния, но е усетено отчетливо в България и в Сърбия, Сн: ФБ

Според справката на НИГГГ (Националния институт по геофизика, геодезия и география) към БАН, днешният трус е със сила 5,3 по скалата на Рихтер.

Природното явление е регистрирано от сеизмографите на БАН в 16:59 часа. Неговият епицентър е Румъния. Или по-точно град Търгу Жиу, разположен в западните части на Румъния.

За момента няма информация от северната ни съседка за нанесени щети, пострадали хора или животни.

Читатели на Дарик уведомили медията,  че са усетили разлюляване в градовете Видин и Плевен.



Жители на Сърбия ясно и отчетливо усетили люлеене под краката си. И много се  изплашили, писа „Телеграф“.

„Телеграф“ цитира разказа на жена от сръбския град Вършац. Тя споделя, че неочаквано земята под краката й започнала да се тресе. Много се изплашила и изтичала вън. Много от нейните съседи също излезли по най-бързия начин извън блока. И тогава разбрали, че са преживели истинско земетресение.

След огромната трагедия в Турция и в Сирия, хората са изключително изплашени и стресирани. И това е разбираемо. Земетресение  със сила 7,8 по скалата на Рихтер и още няколко по-слаби затихващи труса, погубиха живота на повече от 19 000 души.

У нас продължава събирането на помощи за пострадалите. Български спасителни екипи бяха командировани, заедно със спасителни кучета да търсят хора изпод руините.

 

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.