Грандиозен успех за българската художествена гимнастика

0
265

Честито, златни български момичета!

Огромни успехи за българската художествена гимнастика, сн: БТА и БФХГ

Българска федерация по художествена гимнастика оповести следната информация за представянето на нашите гимнастички в Марабея.

Българските състезателки по художествена гимнастика извоюваха цели осем медала от Гран При в Марбея от финалите за отделните уреди.

Ансамбълът по художествена гимнастика извоюва злато от многобоя. А вчера още два златни медала от финала на уредите.

Възпитаничките на Весела Димитрова получиха за съчетанието на 5 обръча 35.250 точки, а за две топки и три ленти общо 29.700 точки.



Младата и невероятно талантлива Стилияна Николова  извоюва сребро в многобоя и още четири медала. Титла на бухалки и титла на топка, а също така бронз на обръч и бронз на лента. Ева Брезалиева остана трета в многобоя. Тя успя да завоюва два сребърни медала на топка и на обръч.

Насладете се на великолепното изпълнение на младата и изключително даровита Стилияна Николова, което е заснето на видеото долу.

***

Предишното участие на българските гимнастички беше на VIII-я Международен турнир „Aphrodite Cup“ 2023.

България се окичи с цели 8 медала, благодарение на нашите амбициозни момичета и техните треньори.

От VIII-я Международен турнир „Aphrodite Cup“ 2023 имаме 3 златни, 3 сребърни и 2 бронзови медала.  България беше представена от Елвира Краснобаева, Дара Стоянова и Никол Тодорова в индивидуалната надпревара на девойките.  Магдалина Миневска и Лъчезара Пекова се състезават при жените.

Девойките на Райна Тошева извоюваха два медала. Елвира Краснобаева постигна сребърен медал във финала с бухалки при резултат 29.250 точки. Никол Тодорова се окичи с бронзово отличие във финала на топка и постигна оценка  30.200 точки. Третата българска участничка Дара Стоянова се класира на осмо място във финала на лента.

Българският ансамбъл-девойки извоюва всички възможни медали. Ванеса Емилова,  Андреа Иванова, Ева Емилова, Красимира Иванова,  Цветейоана Пейчева,  Габриела Пеева завоюваха златно отличие в многобоя при общ резултат  57.100 точки. Момичетата на Жанина Иванова и Кристина Илиева спечелиха сребърен медал с 5 въжета и резултат 29.200 точки. Бронзовото отличие е от финала с 5 топки при оценка от 27.400 точки.
След златно отличие в многобоя постигна Магдалина Миневска на обръч и резултат  32.650 точки.

 

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.