Древен Египет зарадва света с нова удивителна находка

0
202

Неповторима е

Древен Египет продължава да изумява света със своите находки, Сн: ФБ

Чудесната новина съобщиха от египетското Министерство на туризма и паметниците на египетската култура.

Съвместна експедиция на археолози от Египет и Германия преди няколко години открили изображения на зодиак на тавана в храм в Есна. Град Есна е разположен на западния бряг на Нил и е отдалечен на 55 км от емблематичния Луксор.

До сега не се говореше за това откритие, защото трябваше да бъдат извършени дейности по реставрация и консервация.

След като цялостната реставрация приключила, светът вече научава за откритието на археолозите.Тази находка е уникална и с това, че откритият зодиак е първият запазен изцяло.

Ясно се виждат изобразените от древните египтяни божества. Налице са 12-те знака от зодиака, наред с известните и на нас планети – Сатурн, Юпитер и Марс. Древните египтяни вярвали в силата на змия, която има глава на овен. Както и на птица с крокодилска глава.

Археолозите са на мнение, че от Древен Вавилон, астрологията и астрономията са пренесени в Древен Египет от гърците. Гърците управляват Древен Египет през последните 3 века преди Христа, коментират археолозите д-р Хишам ел Лейти и Кристиан Лайц.

До момента са открити два зодиака в Египет, преди този, за когото ни уведомиха чуждите медии. Единият бил изнесен преди години от Египет и днес се намира в Париж в Лувъра, писаха в Дарик.

Не пропускайте и видеото долу. То показва уникалната находка от Древен Египет.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.