Пак ще правим промяна на часа (и още детайли)

0
163

И тази година ще е така

В неделя минаваме отново към лятно часово време, Сн: ФБ

Когато настъпи пролетта, отново предстои да направим промяна на часовото време.

И се случва по два пъти всяка година.

През 2023 г. ще преместим стрелките на часовниците с 1 час напред.

Това ще се случи на 26 март – неделя в 03:00 часа.



Т.е. 03:00 часа ще стане 04:00 часа. Ще спим с 1 час по-кратко. А вечер ще бъде много по-светло и ще мръква по-късно.

Вашите мобилни телефонни устройства и компютрите ви автоматично променят часа. Вие ще преместите стрелките само на механичните ви часовници, както и на старите модели мобилни телефони.

Камбаните на православните храмове ще бият в 17:00 часа. А не в 16:00 каквато беше масовата практика досега. Имаше и изключения през зимния период, но те бяха доста по-малко.

В 04:00 часа на 30 октомври през 2022 г. – отново беше неделя, върнахме стрелките на часовниците ни с 1 час назад. Това означаваше, че ще спахме с 1 час повече. Но това също така означаваше, че вечер започна да мръква по-рано. И за доста хора тъмните вечери бяха доста потискащи, даже депресиращи.

Преди няколко години се заговори да се сложи край  на подобно местене на часа.  За целта първоначално трябваше да се вземе единно европейско решение. Но до консенсус така и не се стигна.

След това от Европейския парламент решиха всяка страна сама да реши с какво време желае да работи. Но заради пандемията от К-19 този въпрос беше отложен. И в момента все още няма развитие по случая.

 

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.