Ето я тайната на любимите парладжани пармеджано на Астор (чудно вкусни)

0
399

Тези парладжани пармеджано на Астор стават много вкусни

Предлагаме ви рецептата за парладжани пармеджано на големия Астор. Една супер лесна и апетитна вкусотия, от която пръстите ще си оближете.

парладжани пармеджано на Астор
Чудно вкусни са и много лесни тези парладжани пармеджано на Астор

Трябват ни една глава лук, една скилидка чесън, 500 грама нарязани домати, 600 грама патладжани от буркан, 300 грама настърган пармезан или кашкавал, босилек, масло, олио, сол на вкус.

Първо трябва да си нарежем на ситно лука и да го запържим в олиото. След това прибавяме към него и счукания чесън, заедно с доматите и босилека. Варим за около 30 минути.

После взимаме една намаслена тавичка и в нея слагаме един слой от соса, а отгоре извадените от буркана патладжани. Поръсваме с настъргания кашкавал или още по-добре ако имаме пармезан.



Пъхаме вкусотията във фурната, където я оставяме да се запече за около 20 минутки, на температура от 250 градуса. Когато вече е напълно готово, поднасяме порцията с още сос, този път полят върху вкусното ястие.

Нищо работа е тази рецепта, а е толкова вкусна, че не е за разправяне. Арменската кухня е известна по цял свят и наистина има защо. Специално тази рецепта е любима на Астор и приятелите му, затова и той често ги гощава с нея.

С тази вкусотия може спокойно да посрещнете гости на сладка приказка и хубаво питие. Тъй като освен за наяждане и основно ястие, тези патладжани стават и за наистина прекрасно и разяждащо мезе.

Пожелаваме ви добър апетит и да ви е много вкусно на всички!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.