Два повода да си спомним за „Птиците умират сами“

0
194

Незабравим сериал

Меги (Рейчъл Уорд) и отец Ралф (Ричърд Чембърлейн) в „Птиците умират сами“, сн: ФБ

Младото поколение не си спомня този култов тв сериал.

Но по-големите българи не могат да го забравят. Той беше излъчен в средата на 80-те години на  ХХ век. Много от тях бяха прочели и книгата бестселър на Колийн Макълоу със същото заглавие. Така те съпреживяваха отново и отново любовта на Меги и отец Ралф.

През 2023 г. се навършват 40 години от първото излъчване на сериала. Втората причина да си спомним за култовия австралийски сериал е рожденият ден на Ричърд Чембърлейн. На 31 март мегазвездата празнува 89 години.

Днес актьорът не може да бъде определен повече за сек*символ. Но преди 40 години определено пленяваше сърцата на дамите и в България. В чужбина жените са били направо луди по него. Ежедневно неговата домашна пощенска кутия била препълнена с писма от обожателки.



Преди 40 години знаменитият актьор е бил на 49 години. Мъж в разцвета на силите си и на красотата си. Защото неговите сини очи са изкушавали не една жена.

Най-запомнящи са ролите на Ричърд Чембърлейн в „Граф Монте Кристо“ – вижте видеото долу. В „Шогун“ и естествено в „Птиците умират сами„.

За успеха на сериала „Птиците умират сами“ заслуга има и изключително успешното  партньорството на актрисата Рейчъл Уорд с Ричърд Чембърлейн. Отлично подбрани от рижисьорите.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.