Така се прави най-уханната и вкусна свинска кавърма – вълшебство в чиния!

0
320

Тази свинска кавърма става чудно вкусна, опитайте я!

свинска кавърма
Уникална става тази свинска кавърма

Предлагаме ви рецептата за любимата ни кавърма – уханна и вкусна свинска кавърма, която е истинско вълшебство в чиния. Трябва само месцето ви да е наистина прясно, за да видите какво чудо става – ще останете повече от доволни.

Трябват ни 600 грама свинско месо, два моркова, две глави лук, една скилидка чесън, една чаша червено вино, дафинов лист, една чаша пасирани домати, една лъжица горчица, олио, черен пипер, сол на вкус.

Първо трябва да си нарежем на хапки свинското месце и да си го сложим в тигана леко да се запържи. Трябва да хване онзи апетитен загар.

През това време ние пък си нарязваме лука на ситно, а морковите на по-едро. Чесънчето си го режем на ситно.



След като месото се е позапържило вече, добавяме към него нарязаните зеленчуци и също ги запържваме. Не забравяйте да разбърквате, за да не загаря и да се запържи равномерно всичко.

Когато и зеленчуците станат готови и омекнат си слагаме към тях вече пасираните домати, заедно с горчицата. Сипваме вътре и червеното вино като отново хубаво разбъркваме.

След малко си слагаме дафиновия лист към ястието, пак разбъркваме и слагаме капака, за да може да се задушат хубаво всички продукти вътре. Изчакваме да се сготви напълно.

Накрая си подправяме с черен пипер и сол на вкус, като сваляме тигана от котлона. Кавърмата ни е съвсем готова и можем да си я сервираме на трапезата.

Става уникално вкусна, ароматна и ще се хареса и на най-претенциозния вкус.

Пожелаваме ви добър апетит и да ви е много вкусно на всички!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.