Българин стана герой в Турция и получи награда от Ердоган (+фото)

0
144

Честито!

Честито на смелия български герой главен инспектор Петър Петров!, Сн: ФБ

Президентът на Турция връчи високото отличие на българския герой на специална церемония.

Тя е посветена на чуждестранните спасители, участвали в акциите за издирване и за спасяване на хора и животни след унищожителните трусове в Югоизточна Турция.

Ердоган награди днес с почетен знак нашия сънародник главен инспектор Петър Петров. Той е началник на сектор СОД – „Специализирани оперативни дейности“ при РДПБЗН в Пловдив, съобщиха от БТА.

Церемонията се проведе в президентския дворец „Бештепе“ в столицата Анкара.



Президентът Ердоган награждава  главен инспектор Петър Петров, Сн: БГНЕС

На церемонията присъстваха Иван Демерджиев – министър на вътрешните работи и служебен вицепремиер по обществения ред и сигурност. Заедно с Н. Пр. Ангел Чолаков – посланик на България в Турция.

Да не забравяме, че точно България беше първата страна от ЕС, която оказа помощ на Турция и на турския народ по време на жестоката природна трагедия.

Министърът на вътрешните работи и служебен вицепремиер Иван Демерджиев получи от президента Ердоган една благодарствена грамота за помощта, която България оказа на Турция след унищожителните земетресения.

Днес в Анкара пристигна самолет „Спартан“ на българските ВВС. С него бяха доставени още 3,5 тона хуманитарни помощи за пострадалите в Турция. Доставени бяха палатки, 2000 одеяла, 1000 спални комплекта, както и електрически генератори.

България е заявила, че е в постоянна готовност да се озове на исканията и на нуждите на турската държава. Като се съобразяваме и с нашите държавни възможности.

Българско куче стана герой в Турция по време на земетресенията. За него можете да научите ТУК. 

 

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.