Пчелен мед менте е открит в България

0
237

Важно е да знаете

Мед менте вече е открит и на българския пазар

Установени са такива наличности в търговската врежа в редица държави от Европа.

Заедно с България техният брой е 16.

Въпросният пчелен мед е бил внесен в Европа от Турция и от Китай, алармира Еврокомисията цитирана от БТВ. Най-зарибените държави са Испания, Полша и Германия.

В България количеството все още е по-малко. При взети 8 проби за анализ, резултатите показали 3 проби с фалшив мед.Фалшив мед означава, че той е подобряван със захарен сироп. Не е отровен, но и не е полезен. Защото човешкият организъм няма да си набави онези полезни минерали, на които е  богат истинският мед.

Пчелари обясняват, че пчелите сами запечатват меда в кошера, когато той узрее. Пчелари в Китай вадят питите с мед от кошерите преди още медът да е узрял. Или пък наливат фруктозно-глюкозен сироп.

Когато купувате мед, изисквайте от продавача документ, че медът е бил подложен на изследвания и анализ от Агенцията по храните.

По принцип в България се добива чудесен мед от различни растения. И на пазара се предлага богато разнообразие от мед.

Друга държава, която може да се похвали с хубав мед е Англия. Но на Острова стриктно държат на качеството. А и самите производители – фермери залагат своя авторитет и имидж чрез качеството на предлаганата лична продукция.

Не пропускайте видеото на БТВ долу. Ще научите още важни факти за качествения пчелен мед.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.