За тоалета на принцеса Катрин, скрит под кралското наметало

0
197

Уникален както винаги

Принцесата на Уелс Катрин за пореден път впечатли с уникална визия, Сн: ФБ

И по време на коронацията на крал Чарлз Трети и след това голямо внимание беше отдадено на тоалета на бъдещата кралица на Англия.

Както винаги Катрин беше величествена, достолепна и елегантна.

За съжаление кралското наметало в цветовете на британския флаг скриха от погледите красивата рокля на принцесата на Уелс.

Стилният тоалет е дело на любимата модна къща на Катрин „Алекзандър Маккуин“.



Роклята е дълга и бяла на цвят. Макар, че британските медии я определиха като цвят „слонова кост“.

Около деколтето, на края на ръкавите и на полата е декорирана с красива дантела и бродерия. Кройката на роклята препраща към държавните тоалети на кралица Елизабет Втора.

Обеците са от колекцията бижута на принцеса Даяна с диаманти и перли.

Интересен е фактът, че Катрин не носи тиара, а сребърна диадема. Малката принцеса Шарлът също носеше подобна диадема, но доста по-малка от тази на нейната майка.

Според кралския протокол никоя от дамите кралски особи не носеше тиара или корона по време на коронацията на английския крал. А сред гостите бяха кралят и кралицата на Испания, на Нидерландия, на Белгия, на Швеция, на Норвегия, на Дания. Императорското семейство на Япония, кралското семейство на Йордания. Шейхове на арабските страни. Включително и българското царско семейство в лицето на НВ Симеон Втори и царица Маргарита Българска.

НВ Симеон Втори и царица Маргарита седят зад краля и кралицата на Испания, Сн: ФБ

На 6 май през 2019 г. се роди принц Арчи – син на принц Хари и на Мегън Маркъл. Неговият рожден ден съвпадна с коронацията на дядо му.

Принц Хари присъства на коронацията на неговия баща, но пристигна в Лондон сам. Мегън Маркъл и малките им деца (Лилибет е родена 4 юни 2021 г.) останаха в САЩ.

 

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.