Внимание: Магнитна буря удря Земята (мощна е и ще бъде усетена и в България)

0
230

Пазете вашето здраве

Тази нощ силна магнитна буря ще удари Земята и България, Сн: ФБ

Астрономите ни предупреждават, че тази  мощна геомагнитна буря ще връхлети нашата страна, предаде Метео Балканс.

Това ще се случи в четвъртък вечерта и в ранните часове на петък.

Според данни от NOAA – Националната агенция за океански и атмосферни изследвания на САЩ, бурята ще бъде от клас G3.

Но е възможно да се усили до G4, предупреждават американските учени.



Магнитните  бури са класифицирани в пет категории. G1 „слаб“ тип, G2 „среден“ тип, G3 „силен“ тип, G4 „много силен“ тип и G5 „изключително силен“ тип.

Очакваната мощна магнитна буря ще премине през нашите географски ширини на 11 май 2023 г.  между 18:00 часа до сутрешните часове на 12 май 2023 г.

Причината за предстоящата магнитна буря е нова отделена плазма от слънчевото петно AR3296.

Затова през следващите часове вероятно ще има смущения в комуникационните и навигационните системи. Както и проблеми с интернет връзките в Европа, в Канада и на Аляска.

По принцип магнитните бури се усещат най-ясно от пациенти, които страдат от хронични заболявания. От възрастни хора  и онези със слаб имунитет. От пациенти, страдащи от сърдечно-съдови заболявания и от болести на нервната система.

Съветите на лекарите са да си вземате редовно лекарствата. Да пиете повече течности. Да се храните с пресни плодове и зеленчуци. Да не приемате кофеинови напитки. Избягвайте силен алкохол.

Ако се почувствате раздразнителни, не се конфронтирайте с вашите близки. Излезте на балкона да се проветрите. Разходете се в градината, ако имате в дома си, или си направете разходка в парка, ако имате наблизо.

Пуснете си любимата музика, за да се разведрите и да се успокоите. Хапнете си нещо сладичко, за да си подобрите настроението. Или си направете гимнастика.

 

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.