Иван Звездев приготвя икономични тиквички в 2 варианта

0
180

Страхотна рецепта

Иван Звездев приготвя чудни тиквички в два варианта

Има различни начини за приготвяне на тиквички. Иван Звездев предлага неговите начини.

Вариант № 1 е класическият познат начин.

За да го изпълните тиквичките трябва да нарежете на колелца с дебелина 3 до 4 милиметра. Поръсвате ги със сол и ги оставяте техният сок  да се отцеди за 15 минути.  Овалвате ги в брашното. Всяко колелце изтръсквате добре от излишното брашно.

Пържите така панираните тиквички в горещо олио при температура  170 градуса по Целзий. Изпържените тиквички  изваждате от мазнината и ги поливате с млечен сос, в който сте добавили копър и чесън.



По желание тиквичките можете да нарежете на ленти, а не на колелца. Отново да ги панирате и изпържите. Ако нарежете тиквичките така, спестявате време за тяхното приготвяне.

Вариант 2 – Нов по-модерен начин.

Отново режете тиквичките на колелца. Може да ги осолите, а може и да не ги солите. Сипвате брашното в купа и го заливате със 200 до 250 милилитра студена вода. Разбърквате го добре, така че да получите гъста кашичка. Всяка тиквичка потапяте в кашичката. Изваждате я и изчаквате за кратко, докато се отцеди част от брашнената каша.

Пържите ги от всяка страна,  докато получат златисто-червен цвят. Готовите тиквички стават хрупкави и ги поднасяте с млечен сос.

За млечния сос: Режете или счуквате чесъна на ситно.

Режете на ситно копъра. Киселото мляко разбърквате добре с вилицата и го посолявате. Слагате чесъна и копъра. И отново разбърквате добре.

Не пропускайте видеото долу от култовата българска топ кулинарна поредица “Кухнята на Звездев – La Cocina Búlgara”.

По този начин ще разучите нагледно всички подробности за приготвянето на вкусните пържени тиквички в 2 варианта.

Екипът на topactualno.com  пожелава на всички добър апетит и наслада, докато си хапвате тези вкусни тиквички  по препоръка на Иван Звездев!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.