Тези храни са полезни натурални пробиотици

0
135

Изключително полезни

Консумирайте храните пробиотици, Сн: ФБ

Пробиотиците са важни за състоянието на микрофлората (полезните микроорганизми) и здравето на червата. Много заболявания, включително и рак на дебелото черво започват от лошото състояние на чревната микрофлора.

В последно време лекарите изписват прием и на пробиотици, когато пациентът трябва да пие антибиотици. Целта е точно тази. Здравето на стомашно-чревния тракт. Защото антибиотиците унищожават не само вредните вируси, зарази  и бактерии в тялото, но и полезните.

През цялата година можете да консумирате онези храни, които са богати на естествени пробиотици.

Кисело мляко – то е най-добрият естествен пробиотик, благодарение на Лактобацилус Булгарикумс, който спомага за неговото  заквасване.



Всички туршии, които не са стерилизирани. А са преминали през естествена ферментация. Кисело зеле, кисели краставички, царска туршия.

Маслини – солено-киселите маслини, които са ферментирали по естествен начин. Маслините са полезни и при проблеми със стомаха. След повръщане можете да хапнете банан или маслина.

Домашен ябълков оцет – той също преминава през натурален процес на ферментация. Можете да приемате на гладно сутрин супена лъжица ябълков оцет, разредена с малко вода по ваш вкус.

Винаги овкусявайте салатите с домашен ябълков оцет. Лесно е да си го приготвите сами.

Необходими са ви узрели ябълки между 3 и 4 кг.

Трябва да ги измиете, почистите от семките и дефектите по кората. Да ги нарежете на парчета. Слагате ги в бидонче или в голям буркан.

Слагате 300 – 400 грама захар. Вместо захар можете да сложите мед. И вода, която да покрие ябълките. Съдът не трябва да бъде затворен плътно. Сложете му марля или хартия, която не е гланцирана.

Оставяте съда на топло място, за да може да протече процесът на ферментация. Ще се образува оцетна пелена. Тя е важна за оцета. Трябва да бъркате от време на време ябълките. След 15 – 20 дни вашият домашен ябълков оцет е готов.

Прецеждате го от ябълките и го наливате в стъклени шишета. Тях държите на студено.

Вие може да знаете друга рецепта за домашен ябълков оцет. Тази ни изпратиха редовните читатели на topactualno.com сем. Дани и Вальо Петрови. Сърдечно благодарим на сем. Петрови, че споделиха с всички читатели на  topactualno.com своята рецепта за полезен домашен ябълков оцет!

 

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.